Čilić obranio naslov u Chennaiju

Autor: dnevno.hr

Marin je hrabro ušao u meč Stanislasom Wawrinkom te nakon 160 minuta igre i dva tie-breaka došao do četvrtog naslova u karijeri.

Najbolje plasirani hrvatski tenisač na ATP listi, Marin Čilić, pobjednički je ušao u 2010. godinu i prvi put u karijeri obranio naslov još jednom osvojivši ATP turnir u Chennaiju. Nasuprot Marinu stajao je švicarski igrač, neugodni Stanislas Wawrinka. Iako nikada ranije nije slavio protiv Švicarca, Marin je hrabro ušao u meč te nakon 160 minuta igre i dva tie-breaka došao do četvrtog naslova u karijeri.

Marin je do prve break lopte došao već u trećem gemu, ali s dva odlična prva servisa Wawrinka je zadržao vodstvo. Nešto kasnije, pri rezultatu 4:3, Švicarac je došao do tri break lopte, od kojih je zadnju iskoristio, te tako došao u šansu servirati za set. Čilić već u slijedećem gemu uzima Švicarcu servis i time stvari vraća na početak. Snage su bile izjednačene sve do tie-breaka kada Marin uvjerljivo sa 7:2 odnosi prvi set.

Na početku drugog seta Čilić uzima servis Wawrinki, ali odmah potom gubi i svoj. Ponovno gledamo izjednačenu borbu sve do 13. igre, kada Čilić ponavlja scenarij iz prvog tie breaka te glatko pobjeđuje Švicarca.

ATP Chennai, finale:

Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Stanislas Wawrinka (Švicarska, 3) 7:6(2), 7:6(3).

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.