Screenshot: Instagram

Srbi se hvale najizdržljivijim čovjekom na svijetu: Napravio čudo na minus 50, naklonio mu se i Đoković

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Srpski ultramaratonac Jovica Spajić trijumfirao je u najtežoj i najhladnijoj ultramaratonskoj utrci ‘Yukon Artic Ultra’ dugoj 300 milja, odnosno 483 kilometra.

Već na pola utrke Spajić je imao čak 60 milja prednosti ispred drugoplasiranog na utrci koja se smatra najtežim ultramaratonom i to s razlogom. Naime, temperature se znaju spuštati do -50 Celzijusevih stupnjeva.

Neki natjecatelji imali su velikih problema s ozeblinama u toj mjeri da su se morali povući s utrke. Jedan od natjecatelja, Nizozemac Alex De Sein završio je u bolnici na hitnoj operaciji, neki su pak imali problema sa koljenima, gležnjevima, pa i srcem, ali Spajića ništa nije omelo na putu do cilja.

Oduševio i Đokovića

Srpski mediji Spajića su okarakterizirali kao ‘najizdržljivijeg čovjeka na planeti’. Rođen je 1987. godine u okolini Priboja, nosioc je crnog pojasa u džudu i džiju-džicuu, a Guinnessov je rekorder jer je napravio 3000 trbušnjaka u svega 24 sata. Ujedno je pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice.




Srbiju u ultramaratonu predstavlja od 2012. godine, a ovaj je uspjeh kruna njegove karijere. Na njemu mu je čestitao i slavni sunarodnjak Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta.

“Generacija 1987. je posebna. Rođeni da pomiču granice i postanu legende. Poštovanje Jovica Spajić”, napisao je Đoković, rekorder s 24 osvojena Grand Slam naslova, na društvenim mrežama.

Poznatog sportaša žena je napustila, a on se odao boci: ‘Umro od tuge koja se zove Jugoslavija’




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.