Foto: Damir Krajac / CROPIX/baklja, ilustracija

Srbi se digli na noge zbog Milanovića, jedan čovjek baš je posebno pogođen

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Dohi se po treći put od samostalnosti okitila naslovom svjetskog prvaka nakon 2007. i 2017. godine. Srpska reprezentacija je na spomenutom natjecanju završila na šestom mjestu budući je u utakmici za peto mjesto izgubila od Grčke.

“Kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak svijeta”, komentirao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović usporedivši rezultate dviju nacija, a povodom takve izjave oglasio se predsjednik Srpskog vaterpolskog saveza Viktor Jelenić.

Sadržaj njegovog otvorenog pisma u nastavku prenosimo u cijelosti: “Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću, povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj spominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne gledaju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina. Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsjetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država.

Prijatelj s Tuckom

Kao DZ Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i brončana medalja. Na prvenstvima svijeta po jedno zlato, srebro i bronca i na europskim prvenstvima dvije zlatne medalje. Od svibnja 2006. vaterpolosti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje, Hrvatska je na istom natjecanju osvojila po jedno zlato i srebro. Na svjetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i broncu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronce. Na europskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja, po jednu srebrnu i bronzanu, Hrvatska po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu brončanu.

Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobjednici Lige prvaka, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug. Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspješnija smo vaterpolo nacija u svijetu u ovom vijeku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primjerena i siguran sam da ni jedan vaterpolsli dužnosnik Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove.

Uostalom, izbornik Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz djetinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu. Vjerujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se usporedite s bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati.”




HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.