Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Procurio popis bez jakih hrvatskih igrača, za olimpijske kvalifikacije još imaju nadu

Autor: Ivor Krapac

Kako se približava kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, od 14. do 17. travnja u Hannoveru, ovih dana je u javnost procurio popis hrvatske reprezentacije na kojem se nisu našli Luka Cindrić, Veron Načinović i Ivan Martinović, no prije okupljanja i odlaska u Njemačku, za taj zvučni trojac hrvatskih reprezentativaca još ima nada za nastup u olimpijskim kvalifikacijama.

Popis bez trojice jakih hrvatskih igrača izazvao je reakcije, međutim, prije objave završnog kruga igrača i okupljanja pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona, za Cindrića, Načinovića i Martinovića nije kraj što se tiče mogućeg nastupa u Hannoveru. Prije nego se reprezentacija okupi, treba vidjeti kakvo je stanje s njima trojicom nakon što odrade klupske obveze.

Bude li netko od njih zajedno s reprezentativnim suigračima, Hrvatska bi s jakim snagama otišla u borbu za odlazak u Pariz, a tu će biti itekako izazovno s obzirom na konkurenciju u borbi za prva dva mjesta, koja vode na Olimpijske igre. Podsjetimo, konkurenti će biti domaći Nijemci te uz njih i Austrijanci i Alžirci.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Hrvatska počinje protiv Austrijanaca

Hrvatska će kvalifikacijski turnir započeti ogledom s Austrijancima, protiv kojih su hrvatski rukometaši nedavno u prvom krugu Europskog prvenstva u Njemačkoj igrali bez pobjednika, s 28:28 sredinom siječnja u Mannheimu. Novi ogled s Austrijom na rasporedu je 14. ožujka.

Dva dana kasnije, Hrvatska će igrati protiv domaće Njemačke, a dan nakon toga, 17. ožujka, na rasporedu je posljednje kolo protiv Alžira. Jedno od prva dva mjesta donosi odlazak na Olimpijske igre, a za hrvatske rukometaše bi to bio povratak na olimpijsku scenu nakon propuštenog nastupa 2021. u Tokiju.

Završni popis hrvatske reprezentacije za odlazak u Hannover bit će potvrđen u ponedjeljak, a tada će se znati i situacija s Cindrićem, Načinovićem i Martinovićem prije nastupa na olimpijskom kvalifikacijskom turniru.

Dalić ga je odbacio, ali sad je totalno okrenuo ploču: Hrvatska se njemu baš raduje







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.