Foto: Ante Cizmic/CROPIX/Ilustracija

Hrvatski izbornik potpuno iznenadio popisom: Velika zvijezda otpala, a uvrstio je nova imena

Autor: I.L.

Osim Europskog prvenstva ovo ljeto čeka nas još jedno veliko sportsko natjecanje tj. najveće moguće. Pred nama su Olimpijske igre u Parizu gdje Hrvatska kao i uvijek želi veliki broj medalja.

Jedne smo se posebno zaželjeli, a to je ona u rukometu. Zadnji put Hrvatska je medalju osvojila u Londonu 2o12. Bila je to bronca, a prošle Igre u Tokiju smo propustili nakon šokantnog ispadanja u zadnjim sekundama kvalifikacija.

Dagur Sigurdsson je odlučio kojih će se 20 naših igrača pripremati za nastup na Olimpijskim Igrama u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza. Odluku je donio nakon dvije akcije, prve odlične u Hannoveru i druge loše u Oslu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)




Bez Karačića

Ono što najviše “bode u oči” je to da na popisu nema Igora Karačića koji je dosad bio standardan. No, to nije jedino iznenađenje, jer na popisu su recimo dva igrača koja dosad nisu bila niti na jednoj Sigurdssonovoj akciji – Sandro Meštić, vratar poljskog Kielca Josip Šarac, lijevi vanjski njemačkog Göppingena.

Važno je reći da je na pripremama 20 igrača, da ih u Parizu može biti 17. Od tih 17 igra samo 14. Tri su zamjene moguće tijekom turnira, uz dodatak da kada se zamjena napravi nema više vraćanja u ekipu. Tj. ako se netko ozljedi i bude zamijenjen ako se opravi svejedno neće igrati.




“Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane, birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom, da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svim biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku, te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to pokaže potreba. Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema. U prvom dijelu ćemo raditi na podizanju fizičkih potencijala, ali i taktici. U drugom dijelu u Opatiji, imat ćemo 17 igrača s kojima namjeravamo igrati u Parizu. Jasno, imat ćemo i prijateljske utakmice” zaključio je Islanđanin.

Srbija u očaju nakon odluke saveza: ‘Prijeti nam debakl, a njih uopće nije sramota’

 

Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.