Foto: Jure Miskovic/CROPIX

Proslavljeni Vatreni novo pojačanje HNS-a, kreće s poslom na Euru u Njemačkoj

Autor: K.I.

Proslavljeni bivši hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko (32) dogovorio je suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom i postat će njegov ambasador. U toj funkciji predstavljat će HNS na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu, potvrdili su iz saveza.

“Iznimno me raduje što će Šime pojačati naše redove jer ga cijenim kao vrhunskog nogometaša koji je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru marljivim radom što ga čini odličnim uzorom za mlade nogometaše. Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pa dodao:

“Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha.”




Putuje u Njemačku

Vrsaljko je godinama nastupao u omladinskim uzrastima hrvatske reprezentacije, a za A reprezentaciju uknjižio je 52 nastupa. Može se pohvaliti da je nastupio na tri europska prvenstva i dva svjetska, a vrhunac mu je srebro s Mundijala iz Rusije 2018. godine.

Profesionalnu je karijeru započeo u redovima zagrebačkog Dinama 2009. godine s kojim je osvojio četiri naslova hrvatskog prvaka i dva Kupa, a u karijeri je još branio boje Lokomotive, Genoe, Sassuola, Atletica iz Madrida, milanskog Intera i Olympiacosa u kojem je završio karijeru prije dvije godine.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj suradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Europi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu”, rekao je za službenu stranicu HNS-a Vrsaljko koji će se savezu priključiti već od Eura u Njemačkoj, te će biti dio službene delegacije.




Hrvatska legenda odlazi u mirovinu: Nije dopustio da ga veliki šok zaustavi, sad ima novu misiju

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.