Foto: Matija Djanjesic / CROPIX, Ilustracija

Preminuo bivši nogometaš Hajduka (58): Nakon inozemstva vratio se u rodni kraj s jednim ciljem

Autor: P.V.

Tužna vijest stiže nam s juga Hrvatske. Naime, nakon duge i teške bolesti preminuo je bivši nogometaš Hajduka Željko Šimičić, objavili su fanovi na društvenim mrežama…

Šimičić je rođen 29. svibnja 1966. godine u Splitu, a igračku karijeru započeo je u Jugovinilu iz Kaštel Gomilice. U svojoj 14. godini došao je u Hajduk, a u Nogometnom savezu Općine Splita registriran je za Hajduk 15. srpnja 1980. godine.

U Hajduku je igrao generaciji u kojoj su još nastupali: Aljoša Asanović, Stipe Andrijašević, Franko Bogdan, Zoran Varvodić, Stjepko Bućan i drugi, a upravo je ta momčad u sezoni 1981./82., osvojila juniorsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom trenera Marina Kovačića.

Šimičić je bio standardni dio juniorske momčadi Hajduka kada je 1982. godine pod vodstvom Marina Kovačića osvojen juniorski kup Hrvatske, kao i 1984. kada je ponovno osvojen hrvatski kup pod vodstvom Sergija Krešića i Stanka Poklepovića.




U inozemstvu je igrao u Belgiji, a zatim i u Kini 1996. godine među prvim igračima iz Hrvatske zajedno sa današnjim trenerom Dugopolja Mirkom Labrovićem. Nakon Kine vraća se u svoj grad Solin gdje svoje iskustvo prenosi na mlađe igrače drugoligaša Solina.

Ostao je dugo u nogometu, pred kraj karijere igra za Dugopolje, a kopačke o klin je objesio u kaštelanskom Jadranu, blizu svog Kaštel Kambelovca gdje je sproveo dječačke dane. Sahranjen je u obiteljskoj grobnici u Postinjama u općini Muć.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.