Foto: Damir Krajac / CROPIX

Poruka Boysa, Modri na prekretnici: ‘Daj odmah otkaz, ako kažeš da voliš Dinamo’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Dinamo ovaj tjedan igra dvije važne utakmice. Prva je protiv PAOK-a u osmini finala Konferencijske lige, a druga je ona van terena. U nedjelju će 60 članova skupštine birati između Barišića i Zajeca.

Razgovarali smo s  pojedinim navijačima Dinama te su nam dali svoje viđenje oko svega što se događa u Dinamu: “Prije samo dva tjedna smo bili klub bez navijača i u raspadu po nekima, a sada nas dižu u nebesa. Istina je negdje između. Nije sjajna sezona, ali to može postati pa u borbi smo za tri trofeja.”

Gledajući tako Dinamo ima dobru sezonu. Nisu dominantno prvi, štoviše, nisu nijednom ove sezone bili na vrhu lige, ali opet tu su bore se za naslov i igraju Europu i to osminu finala, a čeka ih Hajduk u polufinalu kupa.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Pobjeda Zajeca

Drugi navijač nije baš previše optimističan: “Ja ne vidim igru nikakvu. Daj Petku pa kaj bude. Prošli smo Betis uz dosta sreće, a zadnjih par tekmi smo dobili smo zbog penala. Igre nema otkada je Jakir na klupi i to brine ne znam kak ćemo ovako išta osvojiti. Daj Bože da se varam.”

Sergej Jakirović klupu Dinama preuzeo je u kolovozu prošle godine od Igora Bišćana nakon ispadanja od AEK-a. Mnogi mu zamjeraju što Dinamo nema jasan plan igre i ne vidi se njegov rukopis koji se vidio u svim njegovim prethodnim klubovima. Ipak, unatoč svemu i dalje je tu  i bori se za naslov.

Zajec ili Barišić: “Daj ne budi smiješan haha. Jasno da svaki pravi Dinamovac staje na stranu Zeke. Kad vidim Barišića nije mi dobro. Ne znam kaj te vodi da u tim godinama i dalje budeš glavni.  Ako voli Dinamo neka da otkaz iako mislim da će Zajec bez toga slaviti. Sada kada razmislim otkad znam za sebe Barišić je predsjednik Dinama, dosta je haha.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Drugi dodaje: “Od tih 35 s Barišićeve liste njih šest je dovoljno da digne ruku za Zajeca i da Zeko bude predsjednik. Nadam se da od njih 35 postoji njih 6 s dovoljno morala i osjećaja da shvate da ako dignu ruku za Zajeca promijenit će povijest.”




Dakle, Zajec i Barišić su dva kandidata za predsjednika kluba, a sjednica će se održati u nedjelju. Pobjednik će biti onaj koji ima većinu s tim da je Barišić u prednosti jer na njegovoj listi je 35 ljudi međutim, moguće je da dođe do promjene u što svi Dinamovci istinski vjeruju jer moraju. Važna informacija je da će glasovanje biti javno.

Prije par godina vjerovali su da će doći ovaj trenutak iako je tada to bila čista ludost. U vrijeme najveće vladavine Zdravka Mamića brojni su ga podržavali u svemu što je radio, a neki od njih sada su na listi Mirka Barišića Jedan od njih je s Mamićem veliki prijatelj, Nikola Hanžel, a bivši diktator Dinama spasio ga je od zatvora svojim političkim vezama.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U nedjelju se piše povijest. Navijači se nadaju scenama kao kada je Zajec 14. 2. 2000. izašao iz plavog salona i uzviknuo “Imamo Dinamo.” Sada 24 godine kasnije povijest bi se mogla ponoviti, a onda sve to prenijeti na tribine u susretu sa Slaven Belupom. Moglo bi to biti najbolje navijanje koje je Hrvatska ikada vidjela.




 

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.