FOTO: Sveučilište Iowa

STRAŠAN ZLOČIN ŠOKIRAO SPORTSKI SVIJET! Na golf terenu ubijena europska prvakinja

Autor: Željka Orešković

Beživotno tijelo amaterske europske prvakinje u golfu, Španjolke Celie Barquin Arozamene (22), pronađeno je na golf igralištu u američkoj saveznoj državi Iowi. Istraga je pokazala da se radi o nasilnoj smrti, a u utorak su uhitili osumnjičenog 22-godišnjaka.

Tijelo je otkriveno nakon što su golferi javili policiji da na igralištima već neko vrijeme stoji golferska torba, na potpuno istom mjestu, a oko nje nije bilo nikog. Policija je došla provjeriti o čemu se radi te su ubrzo pronašli ubijenu sportašicu.

Samo dan kasnije priveden je Collin Daniel Richards, koji je odmah optužen za ubojstvo prvog stupnja.

“Ovo je strašna tragedija. Celia je bila talentirana mlada dama i uzorna sportašica”, kazala je za medije Wendy Wintersteen, direktorica Sveučilišta u Iowi.

Celia je bila ponos sveučilišta, a prošle godine osvojila je prestižni turnir Big 12 te je zahvaljujući tome proglašena najboljom sportašicom Iowe. Pred njom je bila blistava golferska karijera.

“Imala je zarazan osmjeh, prekrasnu osobnost… Bila je spektakularna sportašica i prava ambasadorica našeg sveučilišta”, kazao je direktor sportskih aktivnosti na Sveučilištu.

Policija nije objavila detalje ubojstva, ali privedeni osumnjičenik otprije im je poznat. Nekoliko puta optužen je za posjedovanje droge, javno pijančevanje, fizičke napade i obiteljsko nasilje.




FOTO: Policija Iowa

Točan uzrok smrti mlade djevojke još uvijek je nepoznat.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.