FOTO: Twitter

HRVATSKA RAZVALILA SRBIJU! Barakude u Sisku upisale uvjerljivu pobjedu uoči završnice Europa Cupa u Zagrebu

Autor: Dnevno.hr

Hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je pobjedu u posljednjem kolu Skupine D Europa Cupa. Izabranici Ivice Tucka nadigrali su najvećeg rivala, momčad Srbije rezultatom 12:9. Time je Hrvatska osvojila prvo mjesto u svojoj skupini ispred Srbije i Rumunjske te se s vrha plasirala na završni turnir Europa Cupa koji će se u travnju igrati u Zagrebu.

Budu li Barakude među prve četiri reprezentacije na tome turniru, ostvarit će plasman na završnicu Svjetske lige koja se igra u lipnju u Beogradu. Pobjednik Svjetske lige će kao prva reprezentacija pored domaćina Japana osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokio, dok će se do još poneke karte za OI moći doći posredstvom Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Guangzhou u srpnju.

Hrvatska je inače sjajno odigrala čitav susret, vodila je od samog početka dok je prijelomni trenutak susreta bio treća četvrtina koju su Barakude uzele s 5:2.

Najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije bio je Maro Joković koji je zabio četiri pogotka, po dva su dodali Marko Macan i Ante Vukičević. Za Srbiju su čak četiri igrača dala po dva pogotka.

Iako utakmica nije imala rezultatski gotovo potpuno nikakav značaj, bitno je bilo provjeriti stanje forme prije vrlo bitnih ogleda već za nekoliko tjedana u Zagrebu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.