Foto: Bozo Radic/CROPIX

Hrvatska ide na Srbiju, a jaki igrač skinuo brigu s leđa: ‘Životom sam jamčio da ćemo tamo biti’

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva vaterpolista u Dohi ići u veliki dvoboj sa srpskom reprezentacijom, s osiguranim nastupom među posljednjih osam pobjedom nad Kinom u prvoj eliminacijskoj utakmici. Hrvatski vaterpolisti su time ostvarili svoj prvi cilj na ovom SP-u. Ići će na ovoljetne Olimpijske igre u Parizu, no jasno, apetiti su sada veći s obzirom na to da još jedna pobjeda vodi u zonu odličja.

Momčad koju vodi Ivica Tucak želi taj napad na svjetsko odličje, a prije ogleda sa Srbima, zna se da će se ta utakmica igrati u utorak. Za sada, termin je u 17 sati po našem vremenu, no moguća je i promjena vremena početka ovog dvoboja. Ta promjena bi donijela start u 15:30 sati po našem vremenu, umjesto trenutno zakazanih pet popodne.

Što se hrvatskih ambicija tiče, ključni posao na ovom SP-u bio je u osiguranju odlaska na Olimpijske igre, a koliko je to za reprezentaciju bilo važno, dočaravaju riječi Luke Lončara nakon pobjede nad Kinezima, čime je Hrvatska skinula veliku brigu sa svojih leđa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski vaterpolski savez 🇭🇷 (@cro_wp)




‘Vjerujem u ovu momčad, u našu kvalitetu’

“U Zagrebu sam nakon finala EP-a rekao kako jamčim životom da ćemo biti u Parizu. Rekao sam zato jer vjerujem u ovu momčad i našu kvalitetu, a to smo i pokazali. Bilo je samo pitanje dana kada ćemo to ostvariti. Čestitam svim igračima, stručnom stožeru na dobrom poslu koji je odrađen, ali posao nije završen”, rekao je Lončar.

“Ostala su još tri koraka. Prvi će biti jako težak, protiv Srbije, ali vjerujem da možemo proći dalje. Moramo još malo popraviti igru ako želimo ostvariti put k pobjedi. Ovo s Kinom je bio dobar trening, igrački i šuterski u nekim situacijama koje su rjeđe inače na utakmicama”, nastavio je Lončar.

“Nekakva kontra ili polukontra, da se to izvježba, dobije neka sigurnost. S te strane dobro dođu utakmice poput ovih koje smo imali protiv Južne Afrike i Kine, ali se moramo pripremati da puno, puno težu utakmicu, sasvim drugi neki ‘svijet’ u četvrtfinalu i svakoj daljnjoj utakmici”, dodao je jaki adut hrvatske reprezentacije, a objavila je službena stranica Hrvatskog vaterpolskog saveza.




Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Ozbiljno se shvatilo Kineze

Svoje dojmove nakon pobjede nad Kinom iznio je i Rino Burić. “Lagana utakmica, ali smo je mi ipak shvatili vrlo ozbiljno. Ušli smo sa 100 posto snage u nju i tako smo ispunili prvi cilj na ovom prvenstvu. Ali, nismo mi ipak došli ovdje kako bi samo izborili Pariz odnosno Olimpijske igre. Došli smo se boriti za medalju. Eto nam već u utorak najbitnije utakmice na turniru. Nove najbitnije”, rekao je.

“O Srbima sve znamo, odlična momčad, takav i sustav. Dvojica svjetskih igrača, Mandić i Jakšić. Trebat ćemo ih dobro izanalizirati. Za njih dobiti, u tako bitnim utakmicama presuđuje uvijek jako čvrsta obrana, agresivna, jaki blokovi i naravno, Marko Bijač!” dodao je Burić.

Sreću zbog osiguranog odlaska na OI izrazio je i Konstantin Harkov, Rus s hrvatskom reprezentativnom kapicom. “Osobno, nisam još bio u Parizu i zato se veselim odlasku. Odnosno, izborili smo Igre kao momčad, sada je na svakom od nas igrača da izbori mjesto u momčadi. Prvi cilj je ostvaren, a sad se odmah prebacujemo na četvrtfinale sa Srbima”, rekao je Harkov.

Mamić ga je doveo iz zatvora, a ‘luđak’ je misteriozno pobjegao i postao neočekivanu poruku

‘Neće biti lako, ni nama ni njima’

“Naravno da će to biti vrlo teška utakmica, to je dimenzija više. Neće biti lako. Ni nama, ali ni njima. Jesam li zadovoljan svojom igrom? Ovako, ja sam zadovoljan kada momčad pobijedi, sve ostalo je manje bitno. Nadam se da će doći i golovi i ubuduće. Dat ćemo mi sve od sebe za pobjedu”, dodao je Rus koji igra za Hrvatsku.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.