Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Novo grubo prizemljenje za Hrgovića: Usyk je pristao na borbu s Hrvatom, evo zašto je sve propalo

Autor: Igor Krištafor

Spektakularna boksačka borba između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka koja se trebala održati 17. veljače u Rijadu propala je zbog ozljede britanskog boksača. Na treningu ga je nehotice ozlijedio Hrvat Agron Smakići, te mu ostavio duboku posjekotinu iznad oka.

Tada se kao logična opcija pojavilo ime Filipa Hrgovića kao prvog izazivača prema IBF-u, te se spominjalo da bi se Hrvat mogao boriti protiv Uyska. Ali to se na kraju nije dogodilo.

Zanimljivu je izjavu vezanu za cijelu priču dao Uyskov promotor Alex Krassyuk:”Nemamo strpljenja, borba s Furyjem se mora održati u bilo kojim okolnostima. U slučaju da se Fury povuče iz borbe, zamjena mora biti spremna.”

AP Photo/Jose Breton / Guliver Image

Protiv koga će boksati Hrgović?

“Hrgović? To je na Saudijcima jer su oni organizatori, ali u mom srcu je to već učinjeno, a i Oleksandr je bio spreman prihvatiti meč s njim i spasiti priredbu”, dodao je Uyskov promotor.

Zamjena za Furyja nakon njegove ozljede zapravo nije niti tražena, već su Saudijci meč jednostavno prebacili na novi termin 18. svibnja. Hrgoviću je pak ponuđen nastup na priredbi koju će prevoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou, a termin je već 8. ožujka.

Hrvatski boksač navodno je od organizatora dobio popis potencijalnih suparnika s kojima bi tada mogao boksati, među kojima su Daniel Dubois, Martin Bakole, Frank Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayela i Jared Anderson, ali zasad nema glasa od Hrgovića po tom pitanju.

Mamić je zadovoljno trljao ruke kad ga je oteo Beograđanima, ali nije baš ispalo kako je htio




 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.