Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Torcida se naklonila junaku Vukovara, zapjevali i posvetu Gradu heroju

Autor: Ivor Krapac

Hajduk je na gostovanju u Varaždinu u prvoj subotnjoj utakmici 24. kola SuperSport HNL-a, a u gostima je i veliki broj navijača splitskih Bijelih koji su se tijekom prvog poluvremena transparentom s porukom naklonili junaku Vukovara Ivanu Leutaru, koji je preminuo ovoga tjedna.

Na jednom od transparenata Torcide bilo je ispisano ime i prezime pokojnog vukovarskog heroja, a Ivanu Leutaru su bile posvećene i riječi s drugog transparenta. “Za takvu veličinu riječi su malo, hvala za sve što si Hrvatskoj dao”, pisalo je u toj poruci navijača Hajduka.

“Žuti mravi – za vječnost”, pisalo je u nastavku poruke Torcide, s podsjetnikom na vukovarske branitelje i heroje među kojima je bio i Ivan Leutar. Uz isticanje transparenta, Hajdukovi navijači imali su i pjesmu posvećenu Gradu heroju. “Vukovar, Vukovar, stoji na braniku moje Hrvatske”, čulo se s tribina stadiona u Varaždinu.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Momčad Hajduka s majicama za ozlijeđenog Bijelog

Torcida se s tribina svojim transparentom naklonila pokojnom Ivanu Leutaru, junaku s Trpinjske ceste, a momčad Hajduka je prije početka utakmice imala poruku za Mihaela Žapera, ozlijeđenog splitskog Bijelog, kojem je teško nastradalo koljeno i neće ga biti do kraja sezone.

Žaper je pretrpio tešku ozljedu proteklog vikenda u završnici utakmice protiv Rudeša u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj, u pobjedi Hajduka s 2:0. Klub je nakon toga izvijestio da 25-godišnjeg defanzivnog veznjaka čeka odlazak na operaciju i višemjesečna stanka.

“Mihael, uz tebe smo!” pisalo je na majicama u kojima su igrači Hajduka izašli na teren u Varaždinu. Podsjetimo, Žaper je došao u Hajduk rano u sezoni iz Osijeka, a prije nego ga je zaustavila ozljeda, za splitske Bijele imao je 13 odigranih utakmica i jedan zabijeni gol u prvenstvu te dva nastupa u SuperSport Kupu.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Puno akcije i na terenu

Uvod u utakmicu i prvo poluvrijeme bili su zanimljivi zbog scena oko susreta u Varaždinu, a nakon što se počelo igrati, postalo je jako napeto i na terenu, prvo s golom domaće momčadi, udarcem glavom Leona Belcara, a u drugom dijelu i s izjednačenjem gostiju iz Splita krasnim udarcem Nike Sigura malo izvan 16-erca.




Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.