Foto: Damir Krajac/CROPIX

Ovaj klinac (18) donijet će Dinamu brutalne milijune, ali hrvatskom ‘Scholesu’ prijeti opasnost

Autor: Ivan Lukač

Zagrebačke Gajnice kvart su na samom zapadu Zagreba. Kvart koji je ponosan na svoje Ponikve iako gledajući papire i geografiju klub se nalazi u Ponikvama, ali reći će Gajničani da su Ponikve zapravo enklava Gajnica u susjednom Stenjevcu. Od poznatih igrača za Ponikve su igrali HNL ikona Hrvoje Štrok, bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić te fenomenalni srebreni vatreni Milan Badelj.

Međutim, čini se da Ponikve polako, ali sigurno mogu s ponosom gledati još jednog svog bivšeg člana. Luka Vrbančić slijedeći je veliki talent Dinama i mladić od kojeg se puno očekuje. Upravo on bi trebao krenuti stopama Modrića, Kovačića, Baturine… Šanse je dobivao minimalno, ali dovoljno da se vidi njegov talent.

Vrbančić je za Dinamo debitirao ove sezone. S 18 godinama u kupu i nekako je sudbina htjela da to bude baš u Gajnicima protiv Ponikvi. Odmah je i zabio. Nije ta kup utakmica skrenula pozornost na njega, Vrbančić je u juniroma već dokazao svoju klasu. “Hrvatski Scholes” kako mu govore zbog narančaste kose ima sjajan pregled igre, ali i osjećaj za gol kao i udarac kojeg se ne libi dokazati.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luka Vrbančić (@lukavrba)




Njegovo vrijeme dolazi

Jakirović mu je prvi dao šansu, ali nije Vrbančić od ove sezone među seniorima. Već je u zimu 2023. trenirao s prvom ekipom koju je tada vodio Ante Čačić, a na ljetne pripreme vodio ga je i Igor Bišćan. Mladić je već tada odskakao u juniorima, ali nije bilo mjesto za njega u prvoj ekipi. Dinamo je cijele sezone vodio pravu bitku i gurnuti mladića bilo bi preriskantno.

“Kad sam dobio poziv na pripreme prve momčadi bio sam u nevjerici. Biti među svim ovim sjajnim igračima poseban je događaj i velika čast. Oni su igrali na Svjetskom prvenstvu, u Ligi prvaka… Od njih se može neizmjerno puno naučiti. Moji stariji suigrači odlični su ljudi i igrači. Ali, istaknuo bih kapetana Arijana Ademija. On je primjer nama mladima. Pravi je kapetan” govorio je tijekom svojih prvih priprema.




Sam nadimak “Scholes” zaživio je i u Dinamovoj svlačionici, a krivac je Mišić: “Na jednom treningu Mišić se nije mogao sjetiti kako se zovem te mi je doviknuo: “Scholes!”. Tako sam ostao Scholes… I godi mi taj nadimak. Bio je veliki igrač, tako da to shvaćam kao pohvalu. Nego, svi su ponosni što sam najmlađi na Dinamovim pripremama, roditelji, prijatelji iz škole i oni drugi. To mi je još veći motiv. Jako bih u budućnosti volio igrati na Maksimiru pred našim navijačima. Igrati Ligu prvaka.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luka Vrbančić (@lukavrba)

O njemu se priča

U vremenima apsolutne Dinamove dominacije modri u zadnjih par kola prije kraja rotirali postavu i često bi tu negdje iskočio i neki mladi igrač, kao Baturina 2022., ali ove sezone vremena za takvo nešto nije bilo. Vrbančić je svoj Supesport HNL prvijenac dočekao u 35. kolu protiv Slaven Belupa. Zabio je za pobjedu i otišao slaviti s Boysima .

Međutim, Vrbančić je već zabio u drugoj ligi. Posuđen je Dubravi, a zabio je u pobjedi protiv Zrinskog i time zakomplicirao borbu za naslov u drugoj ligi. Zrinski i Šibenik tamo vode veliku utrku koja će vjerojatno završiti međusobnim ogledom 1.6. No, da se vratimo na Vrbančića. Taj mladić iz Gajnica slijedeći je veliki Dinamov projekt.

Pitanje je zapravo hoće li biti dio Dinama i slijedeće sezone. Proda li se Baturina tu nema dvojbe da bi bilo mjesta za Vrbančića iako nisu ista pozicija. Ali ako Baturina ostane za očekivati je da će Dinamo nastaviti igrati s veznim redom kakvim sad igraju. Dinamo bi se potom vrlo vjerojatno odlučio za novu posudbu, ali ovaj puta mora biti u prvoj ligi. Slovenija ili BiH nisu opcije jer Vrbančić je preveliki talent da se razvija izvan HNL. Spominjala se Istra koja se pokazala kao pun pogodak za Josipa Šutala, a tko zna možda posudba bude i novi prvoligaš.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luka Vrbančić (@lukavrba)

Sve u svemu nema dileme da Hrvatska i Dinamo u Vrbančiću imaju talent svjetske klase i mladića koji se polako, ali sigurno dokazuje svu svoju raskoš. Vrijeme će dokazati o kakvom se igraču zapravo radi.

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.