Foto: Damir Krajac/CROPIX

Milanović došao na Maksimir: Pogledajte u kakvom društvu gleda Dinamo i Rijeku

Autor: I.K.

Igra se prva utakmica finala SuperSport Kupa Hrvatske, a prije početka susreta u kojem su Dinamo i Rijeka u akciji na travnjaku Maksimira, u počasnu ložu zagrebačkog stadiona došao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Nakon dolaska na Maksimir, Milanović se smjestio pokraj predsjednika Dinama Velimira Zajeca.

Zajec je pokraj Milanovića pratio prvu utakmicu borbe za osiguranje drugog trofeja otkako je nedavno postao predsjednik Dinama. Podsjetimo, zagrebački Plavi su prvu titulu od dolaska Zajeca na čelo kluba osigurali proteklog vikenda, kada su postali nedostižni Rijeci u borbi za naslov prvaka.

Prva utakmica finala na Maksimiru nosi veliki ulog za obje momčadi, a trofej će biti u rukama pobjednika nakon što se iduće srijede rivali u finalu susretnu u uzvratu u Rijeci, na Rujevici.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Milanovićeve emocije usmjerene Hajduku

Milanović je na Maksimir došao pratiti što u borbi za pobjedu rade Dinamo i Rijeka, a što se njegovih navijačkih emocija tiče, nisu povezane ni s jednim od ta dva kluba. Ranije je govorio da je naklonost imao samo prema Hajduku koji je za njega bio na prvom mjestu.

“Kada sam baš gorio za Hajduk, to je bio jak klub iz malog grada i nikad nije tražio razloge svojeg neuspjeha. Nikad nisu imali taj pritisak da su žrtve. Igrali su, pobjeđivali. To je veliki klub, ne tražiš razloge izvan sebe. Pola Zagreba su Dalmatinci i Hercegovci, i ja sam jedan od njih. Jedini sam u razredu bio hajdukovac, to nije lako. Bilo je ’70-ih lakše navijati za Zvezdu”, rekao je Milanović jednom prilikom o splitskim Bijelima.

Podsjetimo, za Hajduk je ove sezone borba za trofej u Kupu Hrvatske završena polufinalnim porazom od Dinama na Poljudu. Time su splitski Bijeli ostali bez mogućnosti za dolazak do trećeg uzastopnog naslova u ovom natjecanju, a u završnici sezone izgubili su utrku i u prvenstvu u kojem je naslov osigurao Dinamo ispred Rijeke.

Dinamo i Rijeka otvorenog garda krenuli u prvu utakmicu finala Kupa




U loži i Tomašević

U ložu na Maksimiru došao je hrvatski predsjednik, a sa slikom koja je češća na tom mjestu, u loži je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je, podsjetimo, ranije ove godine pozdravio veće otvaranje Dinama svojim navijačima.

To se dogodilo održavanjem izbora na kojima su članovi Dinama dali povjerenje listi koju je predvodio Velimir Zajec za ulazak u Skupštinu kluba, a potom su skupštinari na svojoj sjednici odabrali Zajeca za novog predsjednika Dinama. Time je došlo kraju dugo razdoblje Mirka Barišića na čelu kluba.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.