Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KAKO SE REAL SAMO OSVETIO! Dinamov ‘krvnik’ je pao, potpis imao i Modrić

Autor: I.K.

Nakon što je Sheriff potkraj rujna slavio s 2:1 u Madridu, Real je u potpunosti uzvratio klubu iz Tiraspola u njihovom novom susretu u skupini D ovosezonske Lige prvaka. Madriđani su u gostima došli do 3:0, a taj rezultat značio je da zajedno s milanskim Interom prolaze dalje, u osminu finala.

Luka Modrić počeo je utakmicu u gostujućem dresu i odigrao je svih 90 minuta.

Porazom kod kuće, Sheriff je ostao bez šansi za prolazak dalje nakon što je na svojem putu do Lige prvaka izbacio Dinamo, sa slavljem protiv zagrebačkih Plavih u završnom pretkolu. Klub iz Tiraspola imao je šest bodova nakon prva dva kola, činilo se da je na putu prema nastavku natjecanja, ali stigla je serija od tri poraza s kojom je sve puklo.

Stekli prednost u prvom dijelu

Gosti iz Madrida došli su do vrijednog rezultatskog kapitala u prvih 45 minuta. David Alaba je u 30. bio strijelac za 1:0, a Toni Kroos je u nadoknadi povisio prednost.

Rezultat nakon kojeg Sheriffu više nije bilo povratka postavio je Karim Benzema (56′).

Slavio i Gvardiol

Od vodećih hrvatskih reprezentativnih aduta, slavljeničku večer u Ligi prvaka imao je i Joško Gvardiol. Mladi stoper igrao je do 79. minute u pobjedi RB Leipziga s gostujućih 5:0 protiv Club Bruggea.

S po dva gola istaknuli su se Christopher Nkunku (12′, 90’+3) i Emil Forsberg (17′ – penal, 45’+1), a jednom je zabio Andre Silva (26′).




Leipzig bez prolaska

Njemački klub je svoje šanse za prolazak dalje izgubio prije petog kola. Iz skupine A dalje idu Manchester City i PSG, a RB Leipzig je s četiri osvojena boda izjednačen s Club Bruggeom, uz prednost na trećoj poziciji zbog bolje gol-razlike.

Treće mjesto vodi do nastavka puta u Europskoj ligi.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.