Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Jakirović opet pod pritiskom u Dinamu, nakon utakmice pričao i o neobičnoj odluci

Autor: Ivor Krapac

Dinamovo ispuštanje bodova u SuperSport HNL-u nastavljeno je i u utakmici 22. kola u Kranjčevićevoj, s 2:2 protiv Lokomotive u atmosferi koja je za momčad Sergeja Jakirovića bila domaćinska, s obzirom na snažnu podršku Bad Blue Boysa s tribina.

Rezultat nije bio po željama zagrebačkih Plavih, a iz pozitivnih stvari za njih na koje će se moći osvrnuti, tu je izbjegavanje poraza uzimajući u obzir da je Lokomotiva dvaput vodila, ali i dva gola Brune Petkovića koji u ranijim Dinamovim utakmicama u 2024. godini bio bez upisivanja na semafor.

Za Jakirovića je na Dinamovoj klupi sada ponovno na leđima snažan pritisak s obzirom na nove ispuštene bodove, a u reakcijama na Facebooku, neki su ga verbalno napali ili zazvali njegovu smjenu. “Profa hvala na svemu i sretno dalje”, “moramo konstatirati, nažalost da je naš trener fulao s ovom utakmicom kao i sa utakmicom od prije koji tjedan… Znači bodova nas je koštao naš ‘stručnjak'”, “s ovim trenerom, s ovakvom igrom, s ovim igračima ograničene kvalitete, s ovako nedovoljno jakim pojačanjima, mi nemamo što tražiti ove sezone u borbi za titulu”, neki su od komentara ispod objave Dinama o kraju utakmice.

Podjela bodova na Kranjči 😤
⚽️⚽️ Petković

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebSubota, 10. veljače 2024.

Pokušao naći pozitivne stvari

U svojem komentaru nakon završetka utakmice, Jakirović je pokušao pronaći i pozitivne stvari poslije 2:2 u Kranjčevićevoj, iako je naglasio da nije zadovoljan što je na kontu njegove momčadi samo bod. Istaknuo je i što je Dinamu ovog puta najviše nedostajalo, barem po njegovom prvom dojmu nakon susreta.

“Nisam bio zadovoljan čvrstinom u prvom poluvremenu. Pohvalno je što smo se uspjeli vratiti iz minusa. U prvom poluvremenu nismo imali dobru organizaciju igre, kvalitetan protok lopte, nismo se uspjeli nametnuti. U drugom dijelu smo napravili zamjene, na kraju se igralo ‘run and gun’ jer smo željeli zabiti gol. Moramo se zadovoljiti s bodom, ali ja s time nisam zadovoljan”, rekao je Jakirović.




Objasnio je i neobičan potez da od početka ne igra Takuro Kaneko. Jakirovićeva odluka je ovog puta bila takva da Japanac starta na klupi, dok je od prve minute u akciji bio Dario Špikić, umjesto kojeg je Kaneko ušao na poluvremenu i u nastavku susreta često prijetio svojim prodorima.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Možemo miksati’

“Stavio sam Špikića da optereti beka Lokomotive jer smo htjeli napadati dubinu, izvadio sam ga iz igre na poluvremenu jer se nije osjećao dobro. Bio je asistent za prvi gol. Imamo četiri krila, tu možemo miksati”, rekao je Dinamov trener o igračima koji su mu na raspolaganju.

Za Dinamo novi test dolazi u četvrtak u Sevilli protiv Betisa, u prvoj utakmici eliminacijske faze u Konferencijskoj ligi, a nakon europskog nastupa, u idućem kolu prvenstva će za osam dana na Maksimiru gostovati Varaždin. Novo ispuštanje bodova u HNL-u za zagrebačke Plave tu ne dolazi u obzir, Jakirović i bez toga već gubi povjerenje mnogih.




Prevaga za nastavak lude utrke, njegovim buđenjem budi se i Dinamo

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.