Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Gol legendarnog vatrenog kojem se navijači i danas dive: ‘Toliko dobar da je golman zapljeskao’

Autor: Ivan Lukač

Postoje golovi koji će se pričati generacijama i koji će zauvijek ući u legendu. Mi Hrvati pamtit ćemo Mandžukićev gol Englezima za finale u Rusiji ili gol Petkovića Brazilu za polufinale. Nogomet će vječno pamtiti škarice Ibrahimovića s centra.

Navijači Lazia pak nikada neće zaboraviti gol legendarnog vatrenog Alena Bokšića. Bila je to utakmica kao i svaka druga, ali popularni Boka počastio je navijače dijelom svoje genijalnosti.

Lazio je igrao protiv Sampdorije, a Bokšić je uzeo loptu blizu polovice igrališta, nakon čega je krenuo prema golu. Driblingom se riješio obrambenih igrača, a onda je s otprilike 20 metara maksimalno elegantnim lob udarcem poslao loptu u mrežu. U pitanju je takvo remek-djelo koje je vratar Fabrizio Ferron mogao samo ispratiti pogledom.

 




Potez genijalca

“Gol toliko dobar da mu je i golman zapljeskao” govorili su navijači poslije utakmice. Jer Ferron stvarno je nakon gola okrenuo se prema Bokšiću i zapljeskao. Bio to gol na koji je cijeli Olimpico ustao i naklonio se.

Bokšić je u Laziju bio do 2000. godine, kad je u jednom od tada najskupljih europskih transfera prešao u engleski Middlesbrough, gdje je postao i jedan od najplaćenijih nogometaša. Tamo je proveo tri sezone.

Postao je prvi Hrvat s osvojenom Ligom prvakom, a osim Marija Mandžukića do danas je i jedini koji je zaigrao finale s dva različita kluba. S Olympique Marseilleom, u napadačkom tandemu s Rudijem Völlerom, trofej je osvojio, dok su mu ga 1997. uskratili Karl Heinz Riedle, Lars Ricken i Borussia Dortmund. Tada je bio član Juvenstusa, a onda otišao u Lazio.




Stručnjaci objavili ljestvicu najboljih na svijetu: Hrgović je među njima, ali neće biti oduševljen

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.