Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo u drami do novog trofeja: ‘Bomba’ Modrih, a onda je sudac izazvao bijes domaćina

Autor: Ivan Lukač

Nakon osvojenog prvenstva nogometaši Dinama su slavili i u Hrvatskom kupu, poslije 0-0 u prvom susretu odigranom u Zagrebu, u uzvratu na Rujevici Dinamo je slavio protiv Rijeke 3-1 (2-0).

Dinamo je time 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio Kup. Osam puta je pobjednik bio Hajduk, dok je Rijeka ostala na šest trofeja. Dinamo je prije ovosezonskog slavlja zadnji put bio pobjednik Kupa 2021. godine, a u posljednjih šest sezona Dinamo, Hajduk i Rijeka su ravnomjerno podijelili osvajanje Kupa, svaka je momčad po dva puta bila najbolja.

Veliki korak prema osvajanju Kupa Dinamo je napravio tijekom prvih 45 minuta kada je došao do dva gola prednosti. Nakon lijepe akcije gosti iz Zagreba su poveli u 28. minuti kada je Petar Sučić pogodio suprotni kut. U 42. minuti Dinamo je povećao prednost kada je precizan s vrha šesnaesterca bio Martin Baturina. Između ta dva pogotka tresla se i domaća vratnica, naciljao ju je Bruno Petković.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Rijeka ublažila

Zbog pravila gola u gostima Rijeci su u nastavku ogleda trebala čak tri pogotka kako bi stigla u prednost, no Dinamo je lakoćom čuvao vodstvo. U drugom poluvremenu se igralo vrlo nervozno i žestoko s obje strane. Prave prilike su bile rijetkost, a sve je zaključeno u 82. minuti kada je Dinamo zabio i treći pogodak. Sjajnu asistenciju je poslao Petković, a Marko Bulat je zabio za 3-0.

U sudačkoj nadoknadi Rijeka je ipak zabila počasni pogodak. Vrlo lijepo je u 92. minuti iz slobodnog udarca konačni rezultat postavio Toni Fruk.


RIJEKA – DINAMO 1:3

90- Kraj utakmice, Dinamo je pobjednik kupa.




90+1- GOOOOOL! Fruk iz slobodnog, ali samo počasni gol.

88- Obje momčadi čekaju kraj susreta, Rijeka još pokušava, ali ništa ozbiljno.

82- GOOOOOOLLLL! Još jedan doktorski potez Brune Petkovića. Lopta s očima za Bulata koji mirno zabija i sada možemo reći da Dinamo osvaja dvostruku krunu.




77- Nema ovo veze s nogometom, kao da gledamo neku sapunicu. Dominiraju prigovori i svađe s puno  grubih startova. Sudac je u potpunosti izgubio kontrolu nad utakmicom.

71- Kakva utakmica Baturine. Sjajno je povukao loptu 50 metara, dao na stranu Hoxhi, brani Zlomislić stopostotnu šansu.

68- Nastavlja se serija prekršaja i prigovora i s jedne i s druge strane.

63- Još jednom Batruina zavrtio obranu Rijeke, provozao ih je na vrtuljku, ubacio prema Hoxhi, a njegov udarac blokira Smolčić i tako spašava domaćine.

61- Dosta nervoze sada kod Rijeke, nema odluke na koju ne skaču i ne traže faul. Tražili su i 11 metara na Radeljiću, ali teško da se za tako blagi kontakt da 11 metara.

55- Obregon glavom preko gola. Prva ozbiljna prilika u nastavku.

51- Dobar prodor Pašalića. Nevistić čita njegovu namjeru.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

43-  GOOOOOLLLLL! Raspoloženi Baturina se odlično namjestio i s 20 metara u malu mrežicu za 2:0. Teška situacija za Rijeku.

39- Prodor Baturine, na drugu prema Petkoviću koji glavom puca, čudesno brani Zlomislić.

33- Sjajno je Petković primio loptu, prevario obranu Rijeke, ostavio loptu za Sučića koji umjesto da puca iz prve zakomplicirao situaciju i nema ništa od svega.

27- GOOOOOOOLLLL! Koliko malo treba Dinamu. Petković uzeo loptu, dao Hoxhi koji je odložio na stranu i Sučić pogađa za vodstvo. Gol u gostima samo da vas podsjetimo.

23- Petković je sada zavrtio obranu Rijeke u malom prostoru, dobro pucao, spreman je Zlomislić.

19- Nova prilika za Rijeku. Radeljić najviši na korneru, malo iznad gola.

14- Bomba Pašalića, spreman je Nevistić. Potpuna dominacija Rijeke.

12-  Obregaon je išao 1na1 protiv Nevistića, ali brani golman Dinama. Kolumbijac i da je zabio ne bi se vrijedilo zbog zaleđa.

7- Dominacija Rijeke u uvodu, Dinamo još nije prešao centar.

4- Fruk je volejom zaprijetio nakon kornera, Nevistić je dobro reagirao.

1- Počela je utakmica.

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Radeljić, Mitrović, Goda – Selahi – Pjaca, Hodža, Fruk, Pašalić – Obregon

DINAMO: Nevistić – Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara – Sučić, Mišić, Ademi – Baturina, Petković, Hoxha

*Zanimljiv sastav, Jakirović sprema nešto novo, ovaj put na terenu su mu četiri veznjaka: Sučić, Mišić, Ademi i Baturina, koji bi mogao zaigrati na krilnoj poziciji…


Pred nama je zadnja utakmica ove nevjerojatne HNL sezone. Prvenstvo je uzeo Dinamo, a Rijeka se nada pokvariti veliku zagrebačku feštu i uzeti Rabuzinovo sunce. Prva utakmica završila  je 0:0, a vrijedi i gol u gostima pa možemo reći da je Dinamo tu u prednosti.

“Normalno da ćemo danas puknuti koji penal na treningu. Nećemo igrati na 0:0. Na Maksimiru smo igrali jako dobro do zadnje četvrtine. Imali smo dobre šanse, a nešto se i pitalo Dinamo, naravno. Pripremit ćemo se na sve moguće detalje i mogućnosti. Nama igra samo pobjeda. Moji dečki su mladi i imaju veliku želju. Moramo poboljšati realizaciju. Nećemo igru prilagođavati nikome”, rekao je u najavi utakmice Rijekin trener Željko Sopić.

Susret je najavio i Sergej Jakirović koji je na početku sezone vodio momčad s Rujevice: “Ovo je baš pravo finale jer nema kalkulacija. Neće biti iznenađenja jer se poznajemo i ja volim reći da će odlučiti raspoloženje igrača taj dan. Malo smo se osvježili, svi su igrači na dispoziciji i napravit ćemo sve da osvojimo Kup. Bit će teško, kao i svaka utakmica na Rujevici, ali cilj je dati gol jer bi to bila velika prednost s obzirom na pravila.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Repriza finala

Zanimljivo, na današnji dan 2019. u Puli Rijeka je s 3:1 pobijedila Dinamo i uzela kup. Bit će ovo njihov šesti međusobni ogled ove sezone. Rijeka nije dobila nijednu utakmicu. Dinamo je na Maksimiru pobijedio s 2:1 i 1:0, a na Rujevici je bilo 2:2 te 1:2 nedavno kada je Dinamo odlučio prvenstvo.

Rijeka je prepustila titulu, ali pobjedom u finalu Kupa zapravo bi bila nagrada za odličnu sezonu. Također, da se vratimo u povijest zadnji puta kada se finale igralo na dvije utakmice, Rijeka je 2014. pobijedila upravo Dinamo.

Utakmica neće biti u prijenosu na HRT-u, ali će biti dostupna svima za besplatno gledanje. Naime, prijenos će ići na MaxSport TV-u, ali i na YouTube kanalu iste televizije

Marca je objavila veliku vijest: ‘Modrić je pristao’

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.