Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo remizirao s Rudešom za veliku feštu na rasprodanom Maksimiru

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Dinama u zadnjem kolu zadnje utakmice sezone odigrali su 3:3 s Rudešom koji se tako pozitivnim rezultatom oprašta od prve lige, a rasprodani Maksimir uživao je u šest golova iako je utakmica za sve bila nebitna jer čekala se samo ceremonija na kraju.

Prvi gol na utakmici postigao je Fran Brodić koji nije ima pretežak zadatak nakon što je Kulenović odlično poslao loptu u pet metara. Bilo je to u 23. minuti, a šest minuta kasnije Dinamov napadač na posudbi u Rudešu Fran Topić lijepo je pogodio za 1:1.

Ipak, Dinamo povećava prednost nakon što je Kaneko išao ubaciti, svi su promašili loptu koja se nakon toga odbila od pod i prevarila Markovića. Iako je izgledalo da je Brodić dirao Dinamov napadač je odmah pokazao da nije i da gol pripada Japancu

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)




Proslava

Na 3:1 čekali smo drugo poluvrijeme i 51. minutu. Sjajan slalom Brodića kroz obranu Rudeša i nakon toga lijepo vraća asistenciju Kulenoviću koji lagano postiže gol. Kulenović je bio i kapetan na današnjem susretu.

Rudeš se počeo vraćati u 77. minuti kada je Petković zabio nakon što je ostao potpuno nečuvan na drugoj stativi. Točku na sezonu postavio je Doležal golom za 3:3.




Dinamo sada može na odmor. Doduše, ne svi nego oni koji nemaju obaveze preko ljeto. Modre će na Euru predstavljati Baturina i Petković u dresu Hrvatske dok će Hoxha igrati za Albaniju.

Mladi vatreni se oprostili od Europskog prvenstva bez pobjede: Nije išlo protiv Walesa

Dinamo- Rudeš 3:3

90- Kraj utakmice, ali i kraj sezone. Dinamo je prvak

86- GOOOOOOOOL! Evo Rudeša. Novi drugoligaš je zabio. Doležal se lijepo snašao.

77- GOOOOOLLL! Rudeš je zabio. Nakon lijepog ubačaja s desne strane Petković je ostao sam i zabio.

70- Sjajna akcija Boysa. Digli su poruku za Kocha i skandiraju “Koch mit uns” u prijevodu “Koch jedan od nas”.

63- Dvije velike obrane Markovića. Prvo je obranio Vrbančiću i sada Kulenoviću.

59- Bulat je natrčao na loptu na rubu šesnaesterca, ali pucao visoko preko gola.

52- GOOOOOOLLLL! Slalom Brodića po lijevoj strani i vratio je sada asistenciju Kulenoviću koji s pet metara imao lak zadatak.

51- Dobra akcija Rudeša, ali na kraju zaleđe.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

35- GOOOOOOLLLLL! Kaneko je ubacio, ali nitko nije dirao loptu i na kraju je se odbila ravno ispred Markovića i ušla u gol.

29- GOOOOOOOLLL! Dinamov igrač na posudbi u Rudešu, Fran Topić s 16 metara lijepo zabija debitantu Krkaliću. Neće ovo pokvariti slavlje.

28- Kakvo navijanje ovo će se dugo pričati.

23- GOOOOOOLLL! Kulenović je lijepo s desne strane dao loptu u pet metara i Brodić je pospremio za svoj 12 gol sezone.

16- “Prvi smo prvi sad” ori Maksimirom. Sjajno izdanje navijača Dinama.

12- Majić je lijepo pucao, ali brani Marković.

6- Bez ikakvih uzbuđenja u samom uvodu.

Foto: Dnevno.hr

1- Utakmica je počela, atmosfera na Maksimiru je fantastična.

DINAMO: Krkalić, Šutalo, Bernauer, Kulenović, Brodić, Kaneko, Bulat, Vrbančić, Majić, Pavić, Jakirović

RUDEŠ: Marković, Vujanić, Mrčela, Ćorić, Latković, Camara, Topić, Korač, Stipić, Mašala, Krušlin

*Trener Sergej Jakirović u ovoj utakmici dat će šansu mladim igračima pa su tako mnogi od njih i debitanti.


Od 17:30 na rasprodanom Maksimiru Dinamo dočekuje Rudeš u posljednjem kolu SuperSport HNL-a. Po završetku utakmice na travnjaku će se održati službena ceremonija proglašenja prvaka Hrvatske. Nakon toga slavlje se seli na ulice i na trg gdje će s navijačima slaviti.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić, a njegovi pomoćnici su Bojan Zobenica i Ivan Mihalj. Četvrti sudac je Oliver Romić. U VAR sobi sjedi Ivan Bebek, a njegov pomoćnik će biti Luka Pajić.

“Presretni smo epilogom ove sezone jer znamo svi što se događalo. Bili smo uporni cijelu sezonu, držali smo se zajedno i osvojili titulu, a onda i Kup. Znao sam da ćemo u uzvratnoj utakmici na Rujevici biti puno bolji nego u prvoj i tu su do izražaja došli mirnoća i iskustvo naših senatora, lidera momčadi”, rekao je Jakirović u najavi susreta s Rudešom.

&nbsp

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

;

Rekordna sezona

Dinamo je ove sezone odigrao rekordnih 59 utakmica: “Posao u Dinamu nema veze ni s jednim drugim klubom u kojem sam dosad radio. Svi žele da Dinamo uvijek igra dobro i da pobjeđuje. Tempo je takav da nemate vremena ni tugovati ni slaviti jer vas čeka sljedeća utakmica. To jako smanjuje mogućnost za neke treninge, više je to regeneracija i videopriprema za sljedećeg protivnika i za analize, a ni za to nekad nemate vremena. Jako je puno 59 utakmica, ali ovi dečki su pokazali da to mogu iznijeti i zbog toga je sve na kraju prevagnulo na našu stranu.”

Trener Rudeša Davor Mladina je rekao: “Čestitat ćemo Dinamu na dvostrukoj kruni. Normalno, pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu. Moji mladi momci nisu imali do sada igrati u tom dekoru. Evo i njima ta prilika i ja se nadam da ih neće previše ta atmosfera sputati, već da će im dati dodatnog motiva da pruže svoj maksimum, a naravno moramo se nadati da će i Dinamo malo izmiješati sastav da utakmica bude konkurentnija. Mi smo to napravila prije gotovo deset kola i mislim da smo isprofilirali dosta naših mladih igrača.”

Boysi su ovaj tjedan objavili: “Puno truda i novca je zadnjih par godina uloženo u razglas koji treba omogućiti da navijanje na sjevernoj tribini bude ujednačenije i glasnije. Sama konfiguracija tribine i velika udaljenost od terena dovoljna su prepreka da sami sebi ne stvaramo nove – pridruži se navijanju i sudjeluj u stvaranju atmosfere koja igrače gura naprijed i onda kad im ne ide najbolje. Navijati nije sramota, budi glasan i potiči druge da te prate u tome!”

Nastavlja se prepucavanje Hrgovića i Duboisa: ‘Napravit ću šou i uspavati ga’

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.