Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bio je velika nada Hajduka i htio ga je Real: Nakon dugo lutanja proglašen je igračem sezone

Autor: Ivan Lukač

Nismo baš puno puta vidjeli u HNL-u da golman zabija gol, ali i to se događalo. Najpoznatiji primjer je Karlo Letica koji je zabio za pobjedu Hajduka u zadnjim sekundama protiv Istre. Bio je veliki talent, spominjao se Real, ali nakon Hajduka se pomalo izgubio.

U ljeto 2018 je prešao u Club Brugge za tri milijuna eura. Igrao je još u SPAL-u, Sampdoriji, Cluju i Hermannstadtu. Ovu sezonu brani sjajno za švicarski Lausanne, a klub mu je sada odao veliku počast.

Lausanne je Leticu službeno proglasio igračem sezone. Odigrao je 32 utakmice i devet puta sačuvao mrežu netaknutom, pomogao klubu ostati u ligi. U ožujku je posebno dobro branio, pa je tada proglašen i najboljim igračem lige za taj mjesec.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dobra forma

Zanimljivo, Real je odustao od njega, a potpisao  Ukrajinca Andrija Lunina, a Letica je otišao u Club Brugge kod Ivana Leke za tri milijuna eura. Upravo je Lunin branio veći dio ove sezone za kraljevski klub uključujući i polufinale Lige prvake.

Letica je s Lekom imao brojnih problema: “Očekivao sam da ću imati bolji tretman, no na žalost nije bilo normalnog ljudskog odnosa. Ne bih se htio vraćati unatrag, niti bilo koga prozivati i optuživati, najbolje je da ne govorim ništa više te da iza ove rečenice stoje tri točke… To je bilo iskustvo koje ne bih poželio nikome, i drago mi je da sam došao u Italiju, da imam priliku braniti u Serie A.”

Imao je nekoliko sjajnih partija ove sezone, a zanimljiv je i podatak da je u obranio tri od četiri penala koja su mu se pucala ove godine. Tek mu je 27., znamo da golmani duže traju tako da će biti još svega u karijeri nekada velike Hajdukove nade.

Evo sastava za veliko finale: Veliko iznenađenje u momčadi, ovo nitko nije očekivao







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.