Foto: Damir Krajac/CROPIX

Krunoslav Jurčić nakon tri godine preuzeo novi klub, pred njega je stavljen jasan zadatak

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić i službeno je preuzeo egipatski Pyramids FC, klub koji je svojevremeno trenirao bivši hrvatski izbornik Ante Čačić. Ranije smo pisali o toj mogućnosti, a sada je Jurčić i službeno predstavljen u novom klubu.

Na klupi trenutno četvrtoplasirane momčadi egipatskog prvenstva naslijedio je 65-godišnjeg Jaimea Pacheca koji je ranije sporazumno raskinuo s klubom. Presudio je Pachecu iznenađujući poraz od Al-Masryja u četvrtfinalu egipatskog Liga kupa.

Pyramids FC je četvrti na ligaškoj ljestvici s dva boda zaostatka za liderom ZED FC-om, ali i s dvije utakmice manje. A pred Jurčića je stavljen jasan zadatak, osvajanje naslova prvaka s momčadi čija vrijednost prema Transfermarktu iznosi 22 milijuna eura.

U pogonu nakon tri godine

Jurčić je bio bez posla od 2021. godine kada je napustio klupu Al-Nasra iz Dubaija. Zagrebački je Dinamo vodio u tri navrata, osvojio je s Modrima tri naslova hrvatskog prvaka, a sezone 2011/12 uveo ih je u Ligu prvaka.




Trenersku karijeru Jurčić je započeo 2005. godine u Puli, nakon čega je vodio Slaven Belupo, Dinamo, Lokomotivu, Maribor, Adanaspor, reprezentaciju Saudijske Arabije, Al Nassr iz Rijada, Baniyas i ranije spomenuti Al-Nasr iz Dubaija.

Dakle, arapski svijet nije mu stran, već je radio u tom dijelu svijeta, a u Pyramidsu će, dakle biti drugi hrvatski trener za kormilom nakon ranije spomenutog Čačića koji je momčad vodio sezone 2019/20.

Poznatog sportaša žena je napustila, a on se odao boci: ‘Umro od tuge koja se zove Jugoslavija’




 

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.