Foto: GuliverImage/Claudi Grassi/LaPresse

Hrvatska će morati dati sve od sebe za OI, čeka nas Dončić i Slovenija

Autor: Dnevno GIŠ

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju čeka teška borba ako žele osigurati Olimpijske igre, koje će se održati 2024. godine u glavnom gradu francuske Parizu.

Naši kockasti su tako u ponedjeljak saznali grupu za plasman na Olimpijskim igrama, a ždrijeb nas nije mazio i donio nam je stvarno teške protivnike u obliku Slovenije.

Uz Sloveniju i Hrvatsku u našoj skupini je još i Novi Zeland, dok su u drugoj skupini domaćin turnira Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Velika kušnja

Za pobjednika turnira osiguran je nastup u Parizu sljedeće godine, tako da će Hrvatska u skupini morati pobijediti Dončića i Sloveniju, dok će vjerojatno u finalu biti Grčka iz druge skupine, što znači dvoboj protiv Giannisa Antetokounmpoa, jednog od najboljih svjetskih košarkaša.

Uz turnir u Grčkoj odigrat će se ukupno četiri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre, na kojima su favoriti Španjolska, Italija i Latvija, dok su sudjelovanje već izborili Australija, Kanada, Njemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan, SAD te domaćin Francuska.

Ključni projekt Vatrenih čini se da je zapeo: Neki se pitaju kako niti pusti milijuni ne pomažu




Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.