KAD DIJETE PRODAŠ ZA DVA-TRI MILIJUNA EURA: Dječak iz Pule odlazi u Salzburg, svi zapanjeni visinom odštete

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ponekad je zapanjujuće koliki se novac vrti u nogometu. Napose kad je riječ o mladim talentima. Evo vijesti koja to potkrijepljuje.

Kapetan  hrvatske reprezentacije do 16 godina i igrač Istre Rocco Žiković do kraja mjeseca otići će u Red Bull Salzburg. I dobro, ne bi bilo ništa čudno da RB Salzburg neće Istri platiti najmanje dva, a možda i tri milijuna  eura odštete.  Čeka se samo 21. siječnja, kada će Žiković napuniti 16 godina. Tada prema pravilima može potpisati prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Otac mu je Igor Žiković koji je u devedesetima igrao u Istri, a također je bio sportski direktor kluba u eri američkog vlasnika Michaela Glovera.

Riječ je zaista o sjajnom mladom igraču, bio je kapetan  već u pionirima Istre, kao zadnji vezni  sjajno barata s loptom, a već su roditelji imale brojne ponude. Red Bull Salzburg je inače odličan klub za razvijanje mladih igrača pa je to glavni razlog, uz financijske uvjete, zašto će se Žiković preseliti u Austriju.

Otac mu je Igor Žiković koji je u devedesetima igrao u Istri, a također je bio sportski direktor kluba u eri američkog vlasnika Michaela Glovera.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.