Foto: Ivan Peric / CROPIX

Jakirović se malo preračunao: Dinamo je ponovno prekasno počeo igrati

Autor: Andrija Kačić- Karlin

Dinamo kao favorit i pretendent za osvajanje naslova prvaka nije uspio proći Osijek (1-1). U zaključku utakmice možemo isprve reći – kao da smo svjedočili, kao da smo gledali dvije utakmice, a ne jednu. Jer, do 80. minute Osijek je bio kud i kamo bolji, vodio, imao šanse, propuštao ih, a Dinama nije bilo nigdje. No, potom je Jakirovićeva momčad zaigrala na rizik, bila nešto posve drugo, izjednačila i u skoro 12 minuta sudačke nadoknade mogla doći i do pobjede.

Lijepa priča s ove utakmice je vodeći gol Osijeka u prvome dijelu. Bio je to pogodak u velikom stilu. Domagoj Bukvić driblao je po Dinamovom kaznenom prostoru kao nekad George Best. Žrtva je bio Francuz Theophile, tri luta ga je Osijekov igrač “cimnuo” i potom poslao neobranjivu loptu u vratarev desni kut.

Nije da je Dinamu nedostajalo ambicioznosti, no Osijek je igrao jednu od boljih partija u zadnje vrijeme. Pogodak Bukvića dao je domaćinu krila. Čak je bilo čudno vidjeti u nastavku kako Osijek, koji vodi, želi pogodak više od Dinama koji je gubio.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)




Luda završnica

Pa je tako Mierez tukao u vratnicu, Prekodravac promašio „zicera„, a Dinamo se mučio s organizacijom igre. Jedva bi uspijevao doći do suparničkog kaznenog prostora. Da, nesumnjivo, Osijek je puno bolje izgledao od Dinama. Na gotovo ispunjenom stadionu domaćin je dominirao protiv apsolutnog favorita.

Dinamo je imao pritisak tek nakon 80. minute, sijevalo je pred vratima Osijeka, a opet se iskazao Mierez koji je glavom loptu izbacivao s gol-crte. Mnogi će se upitati – zašto ranije Dinamo nije bio tako agilan?




Potom, pretkraj utakmice izbila je silna nervoza na terenu, nakon duela Kulenovića i Miereza u kaznenom prostoru Osijeka. Očigledno jest bilo da je Dinamu bilo stalo, ali malčice prekasno…

Prvotno zamišljenih osam minuta nadoknade pretvorilo se čak u tucet. Dinamo je izjednačio pogotkom Kulenovića u 94. minuti. I krenuo je na sveopći juriš, a zicere su imali i Osječanin Matković i Dinamov Špikić. Da, uzbuđenja je bilo napretek, a naposljetku u Dinamu mogu biti nezadovoljni. Samo zato što su prekasno počeli igrati napadački. Tu de Jakirović možda malo preračunao. Dinamo je pokazao da može bit opasan kao zmija, ali tek u zadnjim momentima ovoga dvoboja.

Modrić se oglasio nakon drame i izazvao simpatije: ‘Luka, velik si’

Autor:Andrija Kačić- Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.