Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Hajduk izgubio bodove u Varaždinu, Splićani ljuti i razočarani nakon poništenog gola za preokret

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Hajduk je u nastavku svoje borbe za naslov prvaka ostao razočaran u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a u Varaždinu, s 1:1 na kraju susreta, a splitski Bijeli ostali su i ljuti zbog nekoliko situacija tijekom susreta, uključujući nepriznati gol Marka Livaje u 78. minuti, kada su gosti bili u potrazi za preokretom na 2:1.

Prije toga, domaći su poveli golom glavom Leona Belcara u 40. minuti, u situaciji u kojoj su se gosti bunili na nedosuđeni prekršaj nad Livajom na začetku akcije, zbog čega je trener splitskih Bijelih Mislav Karoglan prigovarao i dobio žuti karton. Hajduk je izjednačio krasnim udarcem Nike Sigura malo izvan kaznenog prostora u 66. minuti, ali na koncu nije uspio izvesti potpuni preokret u situaciji u kojoj je bio s igračem više, nakon što je Varaždinov Marko Dabro dobio drugi žuti karton u 52. minuti.

Splitski Bijeli slavili su preokret nakon što je Livaja poslao loptu u mrežu u 78., no slijedila je duga provjera u VAR prostoriji, a nakon nje i odluka da gostujućeg gola za preokret na 2:1 nema zbog zaleđa Uremovića ranije u toj akciji. No, nije to bila jedina situacija koja je u drugom poluvremenu izazvala ljutnju u Hajdukovim redovima. Golove i druge napete situacije iz Varaždina pogledajte – OVDJE.




Sporni dodir domaćeg igrača rukom

Splitski Bijeli su u 61. minuti tražili penal zbog mogućeg namjernog igranja rukom domaćeg Boršića u 16-ercu, kasnije je u istoj akciji u kaznenom prostoru pao Dino Mikanović, no sve je ostalo bez sankcija za Varaždin nakon pregleda u VAR prostoriji. Jedina posljedica bila je sa žutim kartonom za Mikanovića, što mu je pokazao glavni sudac Fran Jović.

Osim dva gola, bile su to tri situacije koje su u Varaždinu privukle najviše pozornosti. Potencijalni prekršaj nad Livajom prije domaćeg vodstva, potencijalni penal za Hajduk zbog ruke igrača domaćih, što nije bilo dosuđeno, a zatim i nepriznati gol Livaje zbog zaleđa i poslije provjere u VAR prostoriji – bit će materijala za sudačku analizu i za raspravu je li sudačka ekipa predvođena Franom Jovićem zakazala u ovom susretu.

Na semaforu, epilog je ostao s 1:1 i s po bodom za svaku momčad, a poslije takvog raspleta, Hajduk je propustio preskočiti Rijeku u borbi za prvo mjesto na ljestvici. Riječani ostaju na vrhu, s bodom više i utakmicom manje od splitskih Bijelih, dan prije nego će u derbiju na Maksimiru igrati protiv Dinama, u nedjeljnom ranom popodnevnom terminu u 15 sati.




Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Šansa se otvara i Dinamu

Poslije remija u Varaždinu, Rijeka je ostala na vrhu ljestvice prije gostujuće utakmice protiv Dinama, a šansa se sada otvara i zagrebačkim Plavima koji bi pobjedom nad Riječanima došli na tri boda zaostatka nad njima, a dva boda manje od Hajduka, s utakmicom manje od Rijeke i od Splićana.

Puno toga bit će ‘na vagi’ u derbiju na Maksimiru, to se znalo i prije utakmice u Varaždinu, a sada je pogotovo tako u situaciji u kojoj je Hajduk u gostima ispustio dva boda. Bio je to kiks momčadi Mislava Karoglana u susretu s puno akcije i dosta šansi, pogotovo pred golom Varaždina, na vratima na kojima je raspoložen bio Oliver Zelenika.

VARAŽDIN – HAJDUK 1:1

90’+9 – Završena je utakmica u Varaždinu, nije bilo pobjednika, 1:1 na kraju!

90’+5 – Trajkovski je pucao za Hajduk s ruba 16-erca s lijeve strane, udarac je išao u suprotni kut, a otišao je pokraj gola domaće momčadi.

90’+3 – Hajduk je bacio sve karte na napad, Varaždin se pokušava obraniti, a sada im je pomogao i udarac Hrgovića preko vrata.

90′ – Ušli smo u sudačku nadoknadu, a tog dodatka bit će barem osam minuta.

86′ – Objavljeno je da je na tribinama u Varaždinu 10.399 gledatelja.

85′ – Brekalo je pucao, nije to bilo s dovoljno snage za raspoloženog Zeleniku na golu Varaždinaca.

78′ – Hajduk je slavio gol Marka Livaje za preokret, ali nakon duge provjere u VAR prostoriji, gol ipak nije priznat zbog zaleđa Uremovića ranije u akciji koju je završio Livaja. Bila je to još jedna situacija o kojoj će se pričati.

74′ – Nakon kraćeg prekida, utakmica je nastavljena.

71′ – Zbog bakljade gostujućih navijača i slabe vidljivosti, sudac Jović je 20-ak minuta do kraja privremeno prekinuo utakmicu.

66′ – GOL za Hajduk, i to prekrasan! Niko Sigur pucao je malo izvan kaznenog prostora i sjajno pogodio za splitske Bijele, Zelenika nije mogao puno na vratima Varaždinaca.

61′ – Trajala je provjera u VAR prostoriji, izgleda zbog Boršićeve ruke i mogućeg penala za Hajduk, a nakon provjere, sudac Jović pokazao je da se igra dalje.

61′ – Hajduk traži penal nakon što je Mikanović pao u 16-ercu, prije toga i zbog potencijalne namjerne ruke varaždinskog igrača Boršića, za sada ništa nije dosuđeno, a sudac Fran Jović je zbog Mikanovićevog prigovora dao žuti karton hajdukovcu koji je ušao na poluvremenu.

52′ – Hajduk će do kraja utakmice imati igrača više – Marko Dabro je zbog udaranja Šarlije u lice u građenju dobio drugi žuti karton, a time i isključenje.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta, odmah s dvije promjene u momčadi Hajduka. Ušli su Dajaku i Mikanović, a svoj današnji nastup završili su Sahiti i Krovinović.

45’+2 – Završeno je prvo poluvrijeme, bilo je dosta sadržajno, a pao je i gol u kojem će se pričati.

43′ – Hajdukov trener Mislav Karoglan je zbog prigovora poslije domaćeg gola dobio žuti karton.

41′ – Žestoko su se bunili hajdukovci zbog nedosuđenog prekršaja nad Livajom, u situaciji koja se i provjeravala, ali gol Varaždina je ipak priznat.

40′ – GOL za Varaždin, glavom je zabio Leon Belcar nakon što ga je pronašao Drožđek. Hajduk se buni da je trebalo dosuditi prekršaj nad Livajom na začetku akcije Varaždina, dok su domaći došli do lopte i brzo povukli prema golu Hajduka. Livaja je u toj situaciji stao, uvjeren da je bio fauliran.

38′ – Opet velika šansa za Hajduk, a sjajna obrana Zelenike za Varaždin! Brekalo se izborio za udarac u kaznenom prostoru, pucao je dobro, no čuvar mreže Varaždina ‘pročitao’ je taj udarac i odbio je loptu u korner.

32′ – Torcida je pjesmom s tribina stadiona u Varaždinu odala počast Vukovaru, a transparentom se naklonila pokojnom vukovarskom heroju Ivanu Leutaru, junaku s Trpinjske ceste.

“Za takvu veličinu riječi su malo, hvala za sve što si Hrvatskoj dao. Žuti mravi – za vječnost”, pisalo je u poruci Torcide.

31′ – Kalik je udarcem malo izvan 16-erca testirao Zeleniku, koji je još jednom bio dobro postavljen i pokupio je loptu.

24′ – Pucao je Livaja, udarac udarnog igrača Hajduka otišao je pokraj gola.

23′ – Nakon nepriznatog gola, Varaždin je imao još dva obećavajuća napada, oba je zaustavila obrana Hajduka, ali napadaju i splitski Bijeli u prilično otvorenoj utakmici.

13′ – Varaždin je slavio nakon što je Dabro poslije brze akcije poslao loptu u mrežu Hajduka, ali slavlje domaće momčadi je brzo prekinuto. Gol nije priznat zbog opravdano dosuđenog zaleđa.

7′ – Nova opasna akcija Hajduka, i najbolja prilika do sada! U 16-ercu su kombinirali Livaja i Kalik, a Kalik je na udarcu pucao u glavu dobro postavljenog golmana Zelenike. Mirisalo je na gol, splitski Bijeli mogu žaliti zbog ove šanse.

2′ – Agresivno je krenuo Hajduk, nakon pokušaja Kalika lopta je odbijena u korner, a iz tog kornera je Uremović pokušajem glavom htio testirati Zeleniku, no udarac nakon skoka u duelu nije bio snažan. Pored toga, Zelenika je u toj akciji bio i fauliran u naletu Kalika prema njemu.

1′ – Počela je utakmica u Varaždinu!

Stadion je do kraja pun, što ove sezone nije uobičajena slika u Varaždinu. Na to, osim domaćih, itekako utječu navijači Hajduka koji su došli u velikom broju.

———————————————————–

Nogometaši Varaždina dočekuju Hajduk u 15 sati u utakmici 24. kola HNL-a. Nakon tijesnog poraza od Dinama na Maksimiru (1:0) Varaždincima tako slijedi okršaj protiv drugog velikana hrvatskog nogometa u samo tjedan dana.

Ova utakmica izazvala je veliko zanimanje navijača, prije svega onih Hajdukovih, pa se očekuje navala Torcide. Južna tribina je rasprodana i očekuje se da bi Varaždin moglo pohoditi nekoliko tisuća navijača splitskog kluba.

Hajduk u ovom kolu ima priliku vratiti se na čelno mjesto hrvatskog prvenstva, ako mu se poslože kockice, a prvi preduvjet za takav scenarij je pobjeda protiv Varaždina. Drugi preduvjet je da Dinamo u nedjelju na Maksimiru pobijedi Rijeku u derbiju kola. U tom bi slučaju Hajduk imao bod više od Rijeke, a u slučaju da Rijeka remizira s Dinamom imao bi jednak broj bodova kao i riječki sastav.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk veliki favorit

Statistika kaže da je Hajduk protiv Vraždina slavio u oba dosadašnja ovosezonska susreta. U Varaždinu s 2:1 golovima Krovinovića i Dajakua, a na Poljudu s 3:1 golovima Pukštasa, Šarlije i Krovinovića.

“Oni vole posjed lopte još od vremena Varteksa, takva im je selekcija, takve igrače uzimaju, tako igraju. Vidjeli smo i u Maksimiru. Oni neće mijenjati pristup, nemaju razloga, nemaju ni pritiska i takve ih i očekujem”, rekao je u najavi susreta Hajdukov trener Mislav Karoglan.

Otkrio je Hajdukov trener i kako će probati nadomjestiti ozlijeđenog Mihaela Žapera: “Sve je u igri, moramo tražiti unutarnje rezerve, prilagođavati, se, neki će morati više potegnuti. S jednim ili dva zadnja vezna neke zakonitosti su iste. Krovinović može dosta toga izvući, vidjet ćemo kakve su opcije, neke osmice će mijenjati navike i uloge, moramo se punti tu u sredini, treba završiti svaku utakmicu… Tu u budućnosti očekujem i Sigura, i Laszla, i drugi će imati ozbiljniju minutažu jer je to realnost. Ovo je prilika i za druge, i tako i razmišljamo, samo pozitivno.”

HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.