Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hajduk ‘potopljen’ na Poljudu: Livaja tragičar, Zagreb i Rijeka slave veliki kiks

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nogometaši Hajduka poraženi su na svom Poljudu s 2:1 od Lokomotive i tako ispustili važne bodove u borbi za naslov. Junak gostiju bio je Robert Mudražija koji je s dva gola donio važnu pobjedu Lokomotivi u bitci za Europu.

Za Hajduk je sve nizbrdo krenulo kada je Mikanović u 23. minuti dobio drugi žuti karton. Samo tri minute kasnije Robert Mudražija doveo je Lokomotivu u prednost.

Nakon ubačaja iz kornera na drugu stativu, Duje Čop je vratio loptu u peterac, a Mudražija se samo naklonio. Rođeni Zagrepčanin gol je proslavio ispred Torcide. Bila je to očita provokacija na koju je Livaja reagirao i gurnuo ga, ali je kapetan Hajduka prošao bez kartona.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Navijači ogorčeni

U nastavku Čop je imao dobru priliku, ali je završila lopta pored gola, a onda je par minuta kasnije Hajduk imao veliku priliku. Penal za Hajduk nakon igranja rukom.

Livaja je uzeo loptu, pokušao panenkom, ali je Čavlina sjajno obranio. Samo pet minuta kasnije ponovno Mudražija. Lijepo je primio loptu i mirno zabio Lučiću s ruba 16 metara.

Do kraja susreta Lokomotiva je imala bolje šanse, a pred sam kraj utakmice Poljud je skandirao “sramite se.” Na kraju Livaja je lijepim škaricama smanjio prednost, ali nije bilo vremena.

Ovim porazom Hajduk za Rijekom kasni Četiri boda i imaju četiri više od Dinama koji ima dvije utakmice manje. Lokomotiva sada ima tri boda više od Osijeka te su četvrti.




Rukometaši slomili Njemačku: Hrvatska putuje na Olimpijske igre, a junak je samo jedan

Hajduk- Lokomotiva 0:2




87- Još jednom gosti. Šotiček je pobjegao po lijevoj strani i pucao iskosa, no Lučić je dobro postavljen i brani.

83- Hajduk je u raspadu, ali Lokomotiva ne koristi svoje šanse.

79- Četiri igrača Lokomotive su sami bili, Marić je opalio s 15-ak metara, pokraj gola.

72- Livaja je dobio visoku loptu u šesnaestercu, raspalio je iz prve, ali ravno u Čavlinu. Najbolja šansa Hajduka na utakmici.

70- Goričan sada da je dao povratnu mogao je riješiti utakmicu, ali rezultat se ne mijenja.

68- Na sve moguće načine Hajduk pokušava, ali ne ide nikako. Kakva utakmica Lokomotive.

63-  Krenuo je u još jedan dribling Krivak, ali je pucao u blok. Na odbijenu loptu naletio je Čop – od bloka u korner. Ovo je moglo dotući Hajduk.

61- GOOOOOOLLLL! Poljud je utučen. Robert Mudražija  još je jednom zabio i doveo Lokomotivu na korak do pobjede.

57-  ČAVLINA BRANI PENAL LIVAJI. Livaja je pucao panenku, ali čudesno brani Čavlina.

52- I dalje opasna Lokomotiva. Čop i Goričan odigrali su dupli pas, Čop je tukao s ruba šesnaesterca, ali pokraj gola.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

38- Pokušava Hajduk, ali ne ide. Sjajna Lokomotiva.

32- Žestoko je sada ne terenu, nervozan je Hajduk.

25- GOOOOLLLLL! Mudražija je utišao Poljud.

23- Mikanović je dobio drugi žuti i odlazi van igre.

17- Evo gostiju. Lokomotiva je sada imala dvije ozbiljne prilike. Prvo je Lučić obranio, a onda se nastavio pritisak nakon kornera, no Hajduk se uspio spasiti.

15- Očekivano bolji Hajduk, ali bez pravih prilika.

8- Gruba utakmica, evo i Smakaj je požutio.

5- Žuti karton za Mikanovića koji će zbog toga propustiti derbi s Dinamom.

1- Počela je utakmica.

HAJDUK: Lučić – Mikanović, Šarlija, Elez, Diallo – Sigur, Krovinović, Pukštas – Benrahou, Sahiti, Livaja

LOKOMOTIVA: Čavlina – Bartolec, Mersinaj, Kalaica, Leovac – Smakaj, Marić – Šotiček, Mudražija, Goričan – Čop


Hajduk i Lokomotiva na Poljudu igraju 27. kolo Supersporta. Pred reprezentativnu pauzu Lokosi stižu na Poljud bez dva važna igrača, ne mogu računati na Bubanju i Krivaka.

Zanimljivo, Mislav Karoglan traži prvu pobjedu protiv zagrebačke momčadi za prekid negativne tradicije. Dva puta je vodio Bijele protiv Lokomotive u Zagrebu, oba je puta remizirao, a sad će u prvom susretu na Poljudu tražiti prvu pobjedu.

Kod Hajduka pod znakom upitnika je Josip Brekalo i Zvonimir Šarlija. Hajduk je u prošlom kolu bez problema slavio protiv Gorice dok je Lokomotiva kao i Hajduk s 3:0 bila bolja od Rudeša.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Lov na Rijeku

“Jako su opasna momčad, osjetili smo to na svojoj koži. Ako imaju svoj dan, uzet će ti sve. Ako im daš prst, uzet će ti cijelu ruku. Moraš ih znati kontrolirati, u mojim očima je to najteža utakmica do kraja prvenstva. Oni su drugačiji od svih drugih u ligi, imaju brzinu i super tranziciju, prvi su po mnogo toga što nama ne leži…

Moramo biti bolji u obrani, ispod lopte, napadati kroz kanale kroz koje želimo. Moramo biti raspoloženiji i kreativniji da utakmicu apsolviramo na najbolji mogući način” rekao je Karoglan.

Prva utakmica na Poljudu ove sezone završila je pobjedom Hajduka 1-0, dok je u Kranjčevićevoj ulici završilo 1-1.

 

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.