FACEBOOK: FC BAYERN MUNCHEN (OFFICAL)

Fantastični Bayern juri prema naslovu prvaka! Lewandowski i Muller u Leverkusenu ispisali povijest

Autor: N.M./Dnevno

Nogometaši Bayerna nezaustavljivo idu prema obrani naslova prvaka Njemačke. U fantastičnoj utakmici i derbiju kola u Leverkusenu kod domaćeg Bayera u pravoj golijadi Bayern je slavio s 4:2.

Domaćini su fantastično otvorili utakmicu i vrlo rano golom Alaria u 10. minuti Apotekari su došli u vodstvo 1:0. No to kao da je dodatno naljutilo vodeću momčad lige i odmah su krenuli jako u želji za promjenom rezultata. U sjajnom tempu i visokim presingom izludili su domaćine. Stalni pritisak najprije je rezultirao izjednačenjem Comana u 27. minuti.  No Bayern tu nije stao već je do kraja poluvremena napravio potpuni preokret te je golovima Goretzke u 42. i Gnabrya u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena poveo s 3:1 utakmicu su praktički rješili u svoju korist.

Posao je u drugom poluvremenu završio i Lewandowski golom za 4:1 u 66. minuti čime je Poljak stigao do jubilarnog 30 gola u Bundesligi ove sezone. Veliki Lewa se današnjim golom upisao upovijest. Ovo mu je treća sezona u kojoj je dostigao taj jubilej, nakon 2015./16. i 16./17., a legendarni i najveći Bayernov strijelac u povijesti Gerd Müller jedini je igrač kojem je to uspjelo više puta – čak pet. Dojam je za domaćine golom za 4:2 u 89. minuti  uljepšao Florian Wirtz. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u igru je za Bayern ušao u 67. minuti umjesto strijelca prvog gola za Bayern Comana.

Bayern je nakon pete uzastopne pobjede stigao do ukupno nevjerojatnih 90 golova u sezoni što nijednom klubu nije uspjelo nakon 30 kola. Ipak, još su daleko od vlastitog rekorda od 101 gola iz sezone 1971./72., ali imaju još četiri utakmice da i njega uspiju dohvatiti.




Još jedan dodatni slavljenik je i drugi Muller, Thomas. On je danas upisao dvije asistencije, Goretzki i Lewandowskom. Tako je izjednačio bundesligaški rekord Kevina de Bruynea, koji je u sezoni 2014./15. u dresu Wolfsburga imao 20 asistencija. Od tada ih nitko nije sakupio toliko ni u jednoj od liga petice.

S ova tri boda Bayern je Borussiji pobjegao na deset bodova razmaka na vrhu, iako klub iz Dortmunda tek treba odigrati svoju utakmicu 30. kola. Od 18:30 sati igra kod kuće protiv Herthe.

Mainz je ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak, svladavši u gostima Eintracht iz Frankfurta sa 2-0 golovima Mousse Niakhaté (43) i Pierrea Malonga (77).

Hoffenheim je gostovao kod Fortune Düsseldorf i već u 9. minuti ostao je s igračem manje, jer je crveni karton zaradio branič Benjamin Hübner. Unatoč tome i ranom vodstvu domaćina preko Rouwena Henningsa (5), Hoffenheim je uspio preokrenuti golovima Moanesa Daboura (16) i Stevena Zubera (61). Ipak, Fortuna Düsseldorf dolazi do remija 2-2, a strijelac je opet Rouwen Hennings u 76. minuti iz penala.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić oporavio se od ozljede i igrao je za Hoffenheim od 71. minute.

Leipzig je na domaćem terenu protiv posljednjeplasiranog Paderborna poveo golom Patrika Schicka (27), ali je u 43. minuti ostao sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio francuski branič Dayot Upamecano. Gosti su došli do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi pogotkom Christiana Strohdieka (90+2). Bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo bio je u početnoj postavi Leipziga. Igrao je do 65. minute te je dva puta zaprijetio protivničkom golu, u 35. minuti je bio neprecizan, a u 60. je njegov pokušaj obranio gostujući vratar.

Dan ranije, u prvoj utakmici 30. kola Freiburg je na svom terenu svladao Borussiju iz Moenchengladbacha sa 1-0. U nedjelju kolo će zatvoriti susreti Werder – Wolfsburg, Union Berlin – Schalke, te Augsburg – Köln.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

KOVAČ GA OTJERAO IZ BAYERNA: Ovaj mu sada ne da u Borussiju?

Autor:N.M./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.