Sport1.ba

EMIRU SPAHIĆU OTKAZAO BUBREG: ‘Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze’

Autor: Dnevno

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić prije nekoliko je dana doživio tešku prometnu nesreću u istočnoj Hercegovini.

Nekadašnjem kapetanu reprezentacije BiH, nakon teške prometne nesreće kod Gacka, ne funkcionira jedan bubreg, saznaje Dnevni avaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

“Ultrazvukom i color dopplerom bubrega ustanovljeno je da Emiru trenutno ne funkcionira jedan bubreg”, prenosi izvor.

“Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze, odnosno tromba koji se nalazi u bubrežnoj veni. Liječnički tim trenutno trombozu razbija injekcijama. Zbog povrede pluća nije bila moguća operacija, inače bi taj tromb bio izvađen operativnim zahvatom. Postoji mogućnost da se tromb topi ili istopi injekcijama”, poručuju iz KCUS-a.

Oporavak od ostalih povreda ide dobro.

“Sve ide svojim tokom, od višestrukog prijeloma rebara do karlice. Sada je najveći problem bubreg, ali nadamo se da će i on uskoro biti saniran”, otkriva izvor G. Š. Dnevnom Avazu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.