AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake / Guliver Image

Đoković je iznenadio objavom o kraju, ali problemi s Ivaniševićem nisu trajali od jučer

Autor: Ivor Krapac

Suradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena je rano u novoj sezoni, dok je pred 36-godišnjim Beograđaninom još dugi put do svih ciljeva koje je zacrtao. Za Đokovića ciljevi ostaju visoki s obzirom na sve što je do sada napravio u karijeri – uključujući osvajanje naslova na devet Grand Slam turnira otkako je Ivanišević postao njegov trener u ljeto 2019.

Krenuli su te sezone dok je Đoković bio u pripremama za travu Wimbledona, trajali su s usponima i padovima u svojem profesionalnom odnosu, a kraj zajedničke priče dogodio se poslije Đokovićevog rezultatskog pada rano u 2024. godini. No, kako se tvrdi u Srbiji, počelo je pucati i ranije.

U ovom slučaju, razgovori o mogućem raskidu suradnje su prvi put bili lani tijekom jeseni, u završnoj fazi sezone, poslije ATP Finala u Torinu kojim je bila završena protekla godina na ATP Touru. Tako je objavio srpski Kurir, pišući o zbivanjima nakon turnira na kojem je Đoković slavio naslov.

AP Photo/Manu Fernandez/Gulliver Image

U Australiji ostalo napeto

Napeta situacija je potom nastavljena i rano u novoj godini u Australiji, a Đoković ondje nije ostvario svoj cilj s obzirom na to da je u polufinalu Australian Opena ‘rampu’ spustio 22-godišnji Talijan Jannik Sinner na putu do svojeg prvog naslova u karijeri na Grand Slam turnirima.

Definitivno je puklo na nedavnoj Đokovićevoj kratkoj turneji u SAD-u. Zaigrao je samo u Indian Wellsu, doživio je neočekivani rani poraz od Talijana Luce Nardija, u tom trenutku 123. na svijetu, a potom je odlučio propustiti nastup na novom ATP Masters 1000 turniru, u Miamiju.

Kako se pokazalo, u ovom razdoblju je došlo i do odluke da ne ide dalje s Ivaniševićem. Krenut će dalje s novim rješenjem, ili možda starim, s obzirom na to da dobro zna što mu može donijeti Slovak Marian Vajda s kojim je već dugo radio – ako bi Vajda bio spreman uskočiti da s Đokovićem krene prema njegovim novim izazovima.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan




Uskoro ide dalje na zemlji

Sada bez Gorana Ivaniševića, Đoković će svoje nove izazove na terenu imati uskoro, za nepuna dva tjedna, kada je na rasporedu ATP Masters 1000 turnir na zemljanim terenima Monte Carla. Turnir u Kneževini će početi 7. travnja, a za 36-godišnjeg Beograđanina će to biti početak dijela sezone na zemlji u Europi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.