Foto: Josip Bandic / CROPIX

Dinamovci iznenađeni zbog neobičnog pravila: ‘Čudno, ne znam ima li toga igdje?’

Autor: K.I.

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su u subotu protiv Osijeka novi naslov hrvatskog prvaka dva kola prije kraja sezone. Pred Modrima je sada borba za dvostruku krunu do koje će pokušati stići u okršajima protiv Rijeke u finalu Hrvatskog kupa.

Za razliku od prethodnih sezona, ove sezone se finale Kupa igra na dvije dobivene utakmice. Prva je na rasporedu u srijedu na Maksimiru, dok je uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici. Ono što iznenađuje je činjenica da u Kupu vrijedi pravilo gola u gostima, koje je na europskoj razini ispalo iz upotrebe.

Ta činjenica nemalo je iznenadila neke Dinamove igrače. Među njima i veznjaka Petra Sučića koji je o svemu progovorio na Dinamovom danu za medije. “Sigurno da mijenja situaciju jer ako jedna ekipa zabije gol u gostima, druga automatski mora dva. To je pravilo tu kod nas, ne znam ima li to igdje drugdje, ali pravila su tu da se poštuju i na nama je da damo sve od sebe, da u prvoj utakmici na Maksimiru ne primimo gol”, objasnio je Sučić.

Foto: Josip Bandic / CROPIX

Čudno i Nevistiću

Rekao je Sučić i kako smatra da bi za navijače bilo zanimljivije da se igra jedna utakmica, dok je pak za igrače bolje da se igraju dvije jer jedna utakmica nosi veliku neizvjesnost.

Spomenuto pravilo gola u gostima komentirao je i vratar Ivan Nevistić. “Čudno mi je, toga više nigdje nema. Ali to je tako, treba se priviknuti. HNS je tako odlučio i moramo to prihvatiti”, rekao je Nevistić i dodao:

“Mislim da to nama ide u prilog jer se u jednoj utakmici svašta može dogoditi. Pripremit ćemo se, imamo energije i motivacije i vjerujem da ćemo uzeti Kup.”

Jednom svjedoku na suđenju Mamićima nisu baš sjela pitanja: ‘Ne razumijem zašto me to pitate’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.