Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Jednom svjedoku na suđenju Mamićima nisu baš sjela pitanja: ‘Ne razumijem zašto me to pitate’

Autor: KIR

U nastavku suđenja braći Mamić, Zdravku i Zoranu, za izvlačenje novca iz Dinama, na klupu za svjedoke po drugi put u pet mjeseci sjeo je Mate Škegro, kirurg koji je svojedobno sjedio u Izvršnom i Nadzornom odboru Dinama.

U današnjem je svjedočenju pričao o svojim saznanjima vezanima uz transfere Dinamovih igrača. “Kao član Izvršnog odbora, dobio bih informaciju ako je došlo do ulaznog ili izlaznog transfera igrača, ali Izvršni odbor nikada nije donosio odluke o transferima, niti smo imali uvid u ugovore i detalje transfera. Ja osobno nisam nikada niti jedan ugovor vidio. Informacije smo dobivali od Mirka Barišića ili Zdravka Mamića”, rekao je Škegro, koji je iz Dinama izašao 2018. godine.

Rekao je kako je bio na sjednicama Izvršnog odbora kada se govorilo o financijskim problemima u klubu, no ne zna detalje. Nisu mu baš “sjela” pitanja obrane o financijama. “Ja sam liječnik, ne razumijem zašto me pitate o financijama, ne mogu razumjeti ni vlastiti kreditni ugovor”, komentirao je Škegro, prenosi Večernji list.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Svjedočio i Ćurković

Na klupu za svjedoke sjeo je i Krešimir Ćurković koji je bio član Nadzornog odbora Dinama od 2011. do 2016. godine. I on je rekao kako su dobivali usmena izvješća o poslovanju kluba, a da Nadzorni odbor nije donosio nikakve odluke.

“Dok sam ja bio u tijelima Dinama, nisam čuo da je bila situacija da je Dinamo dijelio transfer nekim igračima, pa tako ni u transferima Alena Halilovića, Tina Jedvaja i Mate Kovačića. Nije bilo govora ni o tome da se za realizaciju transfera trebaju angažirati posrednici, kao ni da je neko dugovanje prema igračima prepušteno stranim tvrtkama. Nije se pričalo ni o Dinamovom računu u inozemstvu”, objasnio je Ćurković, pa dodao:

“Prije dolaska Zdravka Mamića u Dinamo bila je praksa ugovaranja transfernog obeštećenja s pojedinim igračima, a Mamić je tome pokušao stati na kraj. Iako, podjele obeštećenja nisu ništa neuobičajeno u svijetu.” Rekao je i kako zna da je njihova tvrtka osnovala off-shore tvrtke preko kojih se, po optužnici, izvlačio novac iz Dinama, a sada je to i ponovio. Na branitelja Marija Mamića, kako je mogao znati je li netko stvarni ili fiktivni vlasnik off-shore tvrtke, odgovorio je kako on to nije direktno znao.

Bivši igrač Hajduka ostao bez žene pravoslavke: Vjera presudila, a onda ga i napala







Autor:KIR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.