Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo je visio kao luster, ali Jakirović se opet spasio: Varaždin je zaslužio barem bod

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dinamo je visio kao stari olinjali luster. Vodio je u do smiraja utakmice s 1-0 pogotkom Petkovića iz jedanaesterca, još iz 18. minute. Nije igrao nešto posebno, jest imao je dominaciju, ali nije bio konkretan i opasan. I u nevjerojatno sretnim okolnostima došao je do pobjede, jer kada je Varaždin krenuo prema naprijed sijevalo je i grmilo pred Dinamovim golom. Varaždin je dao sve od sebe, ali nije izjednačio.

Dinamo je osvojio vrijedna tri boda i još se drži aktivan u utrci za naslov prvaka. Makar, malo je nedostajalo da nakon ove utakmice izgubi korak iza Hajduka i Rijeke. Još jednom se trener Sergej Jakirović “izvukao”.

Dakle, Dinamo nije kapitalizirao svoju dominaciju nakon što je zarana poveo i gosti iz Varaždina su se otvorili u zadnjem dijelu utakmice. I promašili sve što se moglo promašiti. Ma, malo pretjerujemo. Dinamo je imao svog junaka, istog onog iz Seville kao neki dan u pobjedi protiv Betisa.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sjajni Nevistić

Naime, vratar Ivan Nevistić činio je čuda u između vratnica Dinamovog gola. Čudesa! Nogometaši iz Varaždina će ga danima sanjati. Najprije je u 78. minuti sjajnom intervencijom obranio jedanaesterac kojeg je izveo Dabro. Sjajnom paradom zaustavio je loptu koja je išla u njegov desni kut. Dinama ni ta otklonjena opasnost nije trgla.

Varaždin se posve otvorio, pokazao da je opasna i uporna momčad. A kod Dinamovih igrača se osjetio da im je voda prodirala u uši. Niti su više bili dobri u napadu, sredina je nestala, a obrana se posve izgubila. Varaždin je namirisao krv i krenu na sve ili ništa. Iako sigurno utučeni zbog promašenog jedanaesterca kod njih se osjetio veliki motiv.

I onda je došla zadnja minuta nadoknade i „brazilska” akcija Varaždinaca. Nakon seta dobrih dodavanja sam je ispred Nevistića, malo iskosa, ostao Poldrugač. I Poldrugač je sjajno tukao, svi su na stadionu pomislili da se Dinamo opet obrukao u domaćem prvenstvu. No, vratar Nevistić je fenomenalnom intervencijom zaustavio taj, rekli smo, odličan udarac. Dinamovi navijači su odahnuli, ali su se i zamislili. Zaista je Dinamo mogao ostati bez pobjede. I to ne bi bilo nezasluženo, kada gledamo napor kojeg je uložio Varaždin.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

I ova utakmica pokazala je još jednom izjednačenost našeg prvenstva. Dinamo je imao problema s Varaždinom, iako ih je malo tko očekivao nakon sjajne partije Zagrepčana u Sevilli.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.