Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo ispao premoćan zbog ključnog razloga: ‘Pa ti sad budi pametan, ostalima mrvice’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Kritičan kakav i jest, bez dlake na jeziku, velikog trenerskog iskustva i izoštrenog pogleda još prije dva mjeseca govorio je stvari koje Dinamovi navijači nisu željeli čuti. Da, Ilija Lončarević, zagovarao je ostanak trenera Sergeja Jakirovića. Pošto-poto. Dok se u uredima Dinamove uprave raspravljalo o sudbini trenera, koji je već i prije toga plesao na rubu ivice, Lončarević je gotovo za zavapio:

“Čovjeka treba pustiti da se izvadi. Jednostavno je to, sam se uvalio, sam neka se izvadi”. Podsjetili smo ga na te njegove riječi. Lončarević se glasno nasmijao. I odgovorio:

“Nisam nikad dvojio, bilo je ove sezone puno kriznih trenutaka. Već na početku je smijenjen Bišćan, sjećamo se i nervoze zbog na navijačkog incidenta u Ateni. Pa je doveden novi trener, da bi došlo do onih skupština i smjene uprave. Zar ne mislite da je to moralo isuviše ostaviti traga na igračima? Trener se sa svime time izborio, sada je na kraju ostvaren veliki uspjeh. Tajnu ne vidim samo u trenerskom vođenju”.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Stariji potegli jače

Nego u čemu, dodajemo. Pa nam kaže: “Stariji igrači Dinama su u drugom dijelu sezone, napose nakon ispadanja u Europi, potegli jače, posvetili su se na pravi način momčadi. Ponajprije tu mislim na Teophilea, Mišića, Petkovića, Ademija, Ristovskog. Priključio se hvatajući izvrsnu formu vratar Nevistić, a Baturina je davao dodatne začine.”, rekao je i dodaje:

“Ja samo govorio i kada je Rijeka bila vodeća na ljestvici, a Hajduk je otpao, da će Dinamo biti prvak. Na čemu sam temeljio svoju prosudbu? Na pojedinačnoj vrijednosti igrača. Dinamo je tu ipak u prednosti ispred Rijeke, štogod pričali u Rijeci. Neki vele da je Dinamo dobivao Rijeku na iskustvo. Nije to posve točno. Dinamo jednostavno ima bolje igrače, kada su u naponu snage jači su od Rijekinih isto u top formi”.

Javnost pomalo zbunjuju Jakirovićeve riječi da će nakon odmora sjesti s ljudima u klubu i razmisliti. Nije valjda da će otići? “Hmmm, ako sam zagovarao ostanak Jakirovića kada nitko nije, što bih sada trebao reći? Cijenim svoju struku, kod nas je i inače premalo povjerenja u trenera, na način što mislim da im se daje premalo vremena. Sada Jakirović konačno može imati vremena.”

Luka Dončić dobiva nevjerojatnu plaću: ‘Nije niti čudno što ga mama vuče po sudovima’




Drugi da se nadaju

“Doveden je u Dinamo navrat-nanos, sa stečenom momčadi od drugog trenera, s pripremama učinjenim na drugi način, s drugim čovjekom. Nije mu moglo biti lako. Sada može imati baš svoje pripreme, može sam slagati momčad, u Dinamu bi pogriješili ako mu ne bi ukazali daljnje povjerenje. Gledajte, nikad ne znate što će biti, ali logika nalaže da se Jakirović ostavi. Pogotovo, što će Dinamo najvjerojatnije imati jedinstvenu priliku za iskorak u Europi, time i dodatnu zaradu”.

Ocjena cijelog prvenstva? “Mnogi vele da je borba za vrh neki dokaz rasta kvalitete. Ne bih se posve složio. Prije bih rekao da su napredovali ovi ostali, ispod vrha. Pa su bodove mnogi s vrha gubili na autdajderskim terenima, ali s autsajderima čak i doma. Dinamo je to osjetio, a najviše se tu izgubio Hajduk. Zapravo, Rijeka je takvu konstelaciju snaga najbolje iskoristila. Ispalo je u jednu ruku zanimljivo, u drugu ruku Dinamo je ispao premoćan. Pa ti sada budi pametan.”, kaže i zaključuje:




“Uglavnom, Dinamo sada ima veliku zgodu, ostati dominantan i igrački i financijski u Hrvatskoj, s na drugima je da se bore i nadaju za mrvice. Ako se ove sezone nisu iskoristile tolike Dinamove turbulencije onda ne znam kada će. Ajde, to je jedan fini izazov za sve druge„, završio je Ilija Lončarević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.