Foto: GuliverImage/Diane Bondareff/AP Images for ACF Fiorentina

Čelnik kluba iz hrvatskog susjedstva iznenada umro, a sve je bilo spremno za slavlje

Autor: Ivor Krapac

Tužne vijesti pogodile su nogometnu scenu u Italiji. U hrvatskom prekomorskom susjedstvu tuguju zbog smrti Joea Baronea, glavnog direktora Fiorentine, koji je preminuo od posljedica srčanog zastoja. Borba za Baroneov život se odvijala u bolnici San Raffaele u Milanu, iz koje je došla vijest da nije spašen život direktora poznatog talijanskog kluba.

Tuga se dogodila dan prije nego je Barone trebao slaviti. Sutra bi imao 58. rođendan, ali zastoj srca prekinuo je životni i poslovni put koji je u Fiorentini trajao od 2019. godine. Nakon srčanog zastoja, liječnici su se za Baroneov život borili operativnim zahvatom, ali pokazalo se da za 57-godišnjeg nogometnog dužnosnika nije bilo pomoći.

“Fiorentina s dubokom i neizmjernom tugom potvrđuje gubitak jednog od svojih čelnika, osobe koja je obilježila noviju povijest kluba i koja nikad neće biti zaboravljena. Generalni direktor Giuseppe Barone preminuo je danas u bolnici u Milanu nakon što mu je u nedjelju iznenada pozlilo”, piše u objavi kluba iz Firence.




‘Potpuno shrvani’

“Svi koji su povezani s Fiorentinom potpuno su shrvani užasnim gubitkom čovjeka koji je pokazao veliki profesionalizam i srce, a dao je dušu za naše boje. Bio je cijenjeni prijatelj koji je uvijek ostao jak, u najsretnijim i prije svega najtežim trenucima. Cijeli svijet Viola izražava iskrenu sućut Giuseppeovoj supruzi Camili, njegovoj djeci i cijeloj obitelji Barone”, dodao je klub u tužnom oproštaju.

Barone je rodom iz Italije, iz Pozzalla na Siciliji, no imao je i američko državljanstvo i nogometno iskustvo, s obzirom na to da je prije dolaska u Fiorentinu bio dopredsjednik New York Cosmosa. U klubu iz Firence je rukovodio upravljanjem, a podsjetimo, dio posla bio je povezan i s Josipom Brekalom, povremenim hrvatskim reprezentativcem, prvo u transferu u Fiorentinu, a nedavno i u odlasku u Hajduk, na posudbu do završetka sezone.

Prije ulaska u nogometne vode, Joe Barone radio je u američkoj telekomunikacijskoj tvrtki Mediacom, koju je utemeljio poslovni čovjek Rocco Commisso. S Commissom je kasnije surađivao i u New York Cosmosu nakon što je Rocco Commisso postao većinski vlasnik tog kluba, a radili su zajedno i u Fiorentini, koju je poslovni čovjek također kupio.




Dalićeva ispovijed potresla Hrvatsku: Kako su od izbornika napravili propalicu i lopova

Naglo mu pozlilo

Srčani problemi Joea Baronea izbili su u prvi plan nakon što mu je naglo pozlilo prekjučer dok je bio u hotelu u mjestu Cavenago di Brianza, zajedno s momčadi Fiorentine koja je tada bila na okupu uoči predviđene ligaške utakmice protiv Atalante. Nakon što je Baroneu pozlilo i nakon što je počela borba za njegov život, ta utakmica je odgođena.

Barone je nakon toga bio podvrgnut operativnom zahvatu na srcu, a preminuo je na odjelu poslijeoperacijske intenzivne njege u bolnici San Raffaele u Milanu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.