Foto:AP/Alessandra Tarantino/Guliverimage

Čeferin žestoko prema Modrićevom gazdi: ‘Ma to je idiot’

Autor: P.V.

Da nema neke prevelike ljubavi između Real Madrida i Uefe vidljivo je u komunikaciji između te dvije institucije zadnjih godina, posebice zbog najave gigantske Superlige. A sad su neki mediji plasirali i neke “ekskluzive”…

Još u 2019. godini došlo je do pogoršanja odnosa između predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina i predsjednika Real Madrida Florentina Péreza. Razlog je poznat i traje do danas: stvaranje Europske Superlige izvan UEFA-e, inicijative koju promovira Pérez, a kojoj se Čeferin oštro protivi.

U to je vrijeme tadašnji predsjednik Kraljevskog španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales održavao blizak odnos s čelnikom europskog tijela. Španjolski The Objective sad je objavio ekskluzivan uvid u poruke koje su razmjenjivali bivši direktor Granade i Slovenac na čelu UEFA-e.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nije ga štedio

Dakle, u jednoj od tih WhatsApp poruka Čeferin vrlo pogrdnim riječima oslovljava predsjednika Kraljevskoga kluba: “On je idiot i rasist!” Naime, razgovor koji se vodio na engleskom jeziku datira još od 6. prosinca 2019.

Tog je dana Aleksander Čeferin dao neke kontroverzne izjave protiv plana Real Madrida da stvori europsku Superligu u kojoj bi bili samo najbolji klubovi na kontinentu. Slovenac je smatrao da bi projekt “uništio nogomet i okolinu” te je Péreza etiketirao kao “sebičnog” i “egocentričnog”.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.