Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Brutalno bačen na marginu, ali Dinamova ponajveća investicija pretvara se u jako dobar posao

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nakon trijumfa protiv Betisa u Sevilli u utakmici Konferencijske lige Dinamo se jako mučio i opasno je živio protiv Varaždina u nedjelju. Na kraju je stvar spašavao vratar Ivan Nevistić. U 81. minuti susreta pročitao je stranu na koju će pucati Marko Dabro i obranio udarac. Da je Varaždin zabio, s obzirom na fazu u kojoj je susret bio, veliko je pitanje jel bi Dinamo uspio doći do pobjede i zadržavanja priključka za Rijekom i Hajdukom.

A upravo je obranjenim jedanaestercem Bruni Petkoviću Nevistić i zapeo za oko struci hrvatskog prvaka. U siječnju 2021. godine tadašnji je vratar Rijeke obranio udarac s bijele točke Dinamovom napadaču, a potom su Lončar i Andrijašević donijeli slavlje Rijeci u Zagrebu 2:0.

Bio je to potez koji je Nevistiću ‘kupio’ transfer u Dinamo, jer je nepunih deset dana kasnije hrvatski prvak Rijeci platio čak tri milijuna eura za njegove usluge. Riječ je o trećem najvećem Dinamovom ulaznom transferu. Jednako toliko plaćeno je za Roberta Ljubičića i Luku Ivanušeca, a više samo za Boška Šutala (4 milijuna eura) i Marka Roga (5 milijuna eura).

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Strpljenje se isplatilo

Tada je Nevistić imao 22 godine, a danas, tri godine kasnije broji svega 18 nastupa u dresu Modrih. Prvo je dio sezone odradio na posudbi u Rijeci, potom završio na kaljenju u Lokomotivi, a činilo se da će mu se prava prilika otvoriti nakon transfera Dominika Livakovića u Fenerbahče. Ali, ni to nije zacementiralo njegov status jedinice na vratima.

Slabijim rezultatima Dinama u utakmicama u kojima je branio Nevistić doveli su ga u nezahvalnu poziciju i situaciju da su u klupu razmišljali o dovođenju novog vratara iako na raspolaganju imaju njega i Danijela Zagorca. Javno se nagađalo da bi klub mogli pojačati Ivo Grbić ili Nediljko Labrović, a opcija je bila i povlačenje Nikole Čavline s posudbe u Lokomotivi.

Na kraju se navedene opcije nisu realizirale, a Nevistić je, čini se, uspio kupiti povjerenje Sergeja Jakirovića na vratima. Danas je Nevistiću 25 godina i njegova su upornost i strpljenje nagrađeni. Ali mora nastaviti dokazivati se na najvišoj razini jer pred Dinamom su uzvrat s Betisom i derbi protiv Rijeke koji mogu odrediti u kojem će smjeru otići Dinamova sezona.

Stjepan je drmao Hrvatskom: ‘Ma koga si ti to ubio Vidoševiću, ako si branitelj dragovoljac?’







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.