Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Bivši Vatreni spustio Rusima i Miloševiću, pa otkrio: ‘Tamo su mi spalili kuću’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Bivši igrač Hajduka Mladen Bartulović (37) danas je trener ukrajinske Zorje. Uoči nadolazeće utakmice polufinala razigravanja za plasman na Europsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Ukrajine u Zenici (četvrtak u 20.45) oglasio se za ukrajinske medije.

Bartulović je rodom iz bosanskog Kaknja, ali skupio je dva nastupa u dresu hrvatske reprezentacije. Kaže kako je Ukrajina pod vodstvom Sergeja Rebrova favorit u spomenutoj utakmici.

“Veselim se utakmici koja će biti teška jer je u pitanju baraž, borba za sljedeći krug. Dobre su to dvije ekipe, ali mislim da je Ukrajina favorit- Očekujem dobru atmosferu, navijači će bodriti Bosnu bez obzira na sve probleme Zmajeva u zadnje vrijeme, ali Ukrajinci bi trebali imati dovoljno vještine, kvalitete i strasti za prolazak dalje”, objasnio je Bartulović koji je potom povukao paralelu Ukrajine s Hrvatskom.

Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Otrovna strelica zbog Rusije

“Mislim da je Hrvatska jako slična Ukrajini. Prošli su rat, ljudi su veliki patrioti. Sada je ista situacija u Ukrajini. Ukrajinci su se u ove dvije godine jako promijenili i postali otporni. Zato utakmica jako puno znači svim ljudima iz Ukrajine. Samo trebaju pobijediti i eventualno se kasnije plasirati na Euro. To im ja želim”, dodao je bivši igrač Hajduka između 2004. i 2006. godine.

Na popisu BiH izbornika našla su se četvorica igrača iz ruske Premier lige, što je Bartulović komentirao na pomalo uvredljiv način. “Nisam ni znao da su u BiH pozvana četiri igrača ‘Orkostana’ (uvredljiv ukrajinski naziv za Rusiju). Sada znam, Ali ne čude me takvi postupci, čak ni od njihovog izbornika Save Miloševića koji je Srbin. Ništa me to ne čudi, imaju takvog izbornika”, dodao je Bartulović i nahvalio potom pojedince iz BiH kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Osvrnuo se i na svoje korijene u Bosni: “Tada smo tamo imali kuću, ali počeo je rat i morali smo otići. Nije imalo smisla ostati, a na kraju je naša kuća spaljena. U BiH nisam bio jako dugo, oko 30 godina.” Na kraju je dao i prognozu rezultata: “Nadam se da će Ukrajina uspjeti pobijediti u ovoj utakmici. Moja je prognoza pobjeda Ukrajinaca 2:1 i prolaz u finale baraža.”

Proglašen je izdajicom, pamti se i incident: Zalupio je vrata i otišao iz Hrvatske, a onda preokret




 




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.