Screenshot/YouTube

Bivši poznati sportaš spiskao je 16 milijuna eura i završio na cesti

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nekadašnja košarkaška zvijezda, Delonte West, imao je težak život dok je odrastao, a kao da se vratio u prošlost kada je završio svoju profesionalnu karijeru.

West je od 2004. do 2012. igrao u NBA ligi; točnije za Boston Celticse, Cleveland Cavalierse, Dallas Maverickse i Seattle SuperSonicse. Nakon karijere odao se alkoholu i drogama te je završio na ulici.

Negdje 2008. godine dijagnosticiran mu je bipolarni poremećaj, a godinu kasnije uhićen je s oružjem u vožnji.

Alkohol, droga, oružja i ulica

West je imao teško odrastanje; živio je s desetak rođaka, a sam je priznao kako je kao mlad imao problema s drogom. 2016. godine na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Westa na ulici u užasnom izdanju. Bivši košarkaš je bio beskućnik te ovisan o alkoholu i teškim drogama. Jednom prilikom su ga pretukli na ulici.

Prošle godine vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban, pronašao je Westa u užasnom izdanju na jednoj benzinskoj crpki u Dallasu. Platio mu je odvikavanje od droge i pronašao smještaj koji je također on financirao.

Delonte je počeo raditi i taman kada su svi mislili da mu je krenulo na bolje u životu, ponovno – problemi.

Nije se riješio starih navika

Brojni su primjeri kako se vratio starim navikama, primjerice nedavno je uhićen u gradu Boynton Beach na Floridi. Pijan je vikao na ulici te lupao na vrata kuća u blizini. Policija je došla što je Westa još više razljutilo. U rukama je imao pivu i votku, nerazumno je govorio te se opirao uhićenju. Na kraju je priveden te će ga se teretiti za opiranje hapšenju, opijanju na javnom mjestu te je moguće da će završiti u zatvoru na neko vrijeme.




Pazite, zaradio je 16 milijuna dolara u karijeri, sve je to prošlo kroz njegove ruke, a kao da nije. Čini se da su ga žestoko isisali, a još je nevjerojatniji podatak da čak 60 posto košarkaša NBA lige na kraju – bankrotira.

Možda najbolje da im niti ne daju novac u ruke, već da ga rasporede za cijeli život. Kad već ne znaju s njim upravljati…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.