Foto: Guliver

Poznati haker snažno optužio NASA-u: ‘Upao sam u njihova računala i vidio sirove snimke izvanzemaljaca’

Autor: Zlatko Govedić

Škotski haker Gary McKinnon (57) postao je poznat 2002. pošto je neovlašteno pristupio nekim od najvažnijih američkih agencija, uključujući vojsku, mornaricu, zrakoplovstvo, Pentagon i NASA-u. Američki dužnosnici optužili su ga za “najveće hakiranje vojnih računala svih vremena”.

Nakon svojih hakiranja, McKinnon je tvrdio da je na računalima NASA-e pronašao fotografiju koja prikazuje izvanzemaljsku letjelicu. Sada je ponovno u središtu pozornosti jer je kritizirao NASA-u zbog njihovog nedavnog izvješća o NZP-ovima (neidentificiranim zračnim pojavama) koje je objavljeno prošli tjedan.

‘Udruga glumaca’

Izvješće NASA-e tvrdi da agencija nije pronašla dokaze o postojanju izvanzemaljskog života nakon analize stotina izvješća. Međutim,

McKinnon tvrdi da NASA nikada neće reći istinu i da su “Nacionalna udruga svemirskih glumaca”.

Dodao je da NASA nije dala konkretne informacije u svojem izvješću te da su samo ponovili svoje već poznate tvrdnje.

Također je istaknuo da nikada nećemo dobiti pravu istinu od vojnih institucija, uključujući i NASA-u, koja se često predstavlja kao civilna institucija.




DIJETA ZA ZAPOSLENE: Umjesto nezdrave ‘brze hrane’ odaberite zdrave obroke koje ćete lako spraviti, a držat će vas dovoljno sitima

 




McKinnon je ranije bio optužen za hakiranje američkih vladinih agencija i ostavljao je poruke na sustavima kojima je pristupao. Tvrdio je da je pronašao sirove satelitske fotografije i da su se obrađivale u NASA-inoj zgradi 8 u Svemirskom centru Johnson u Houstonu (Teksas, SAD).

Također je tvrdio da je vidio fotografiju izvanzemaljske letjelice, ali ga je NASA-in zaposlenik prekinuo prije no što je mogao vidjeti cijelu sliku.

Spasila ga Theresa May

McKinnon, koji sada vodi tvrtku i živi u Leicesteru (Engleska, UK), tvrdi da je pronašao i proračunsku tablicu s detaljima o “nezemaljskim časnicima” i njihovim vojnim transferima, ali da su te informacije bile izvan javne domene.

Iako je bio suočen s mogućnošću dugog zatvora u SAD-u, nije izručen zbog dijagnoze Aspergerova sindroma te ga je spasila tadašnja ministrica unutarnjih poslova Theresa May 2012. godine. Od tada je na slobodi.

NASA još nije komentirala njegove tvrdnje.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.