Screenshot/Youtube

Pojavio se novi bizaran trend, ljudi su odjednom počeli pržiti čačkalice

Autor: Zlatko Govedić

Ministarstvo hrane i lijekova Južne Koreje upozorilo je građane da ne jedu pohane čačkalice od škroba koje podsjećaju na pomfrit, nakon što je ta bizarna praksa postala viralna na društvenim mrežama.

Videosnimke koje prikazuju ljude kako konzumiraju pržene zelene čačkalice od škroba, začinjene sirom, prikupile su tisuće lajkova i dijeljenja na TikToku i Instagramu.

“Sigurnost tih čačkalica kao hrane nije potvrđena. Molimo vas da ih ne jedete”, objavilo je ministarstvo u srijedu na X-u. Vijest se ubrzo proširila svjetskim medijima.

@c4news ‘Don’t eat toothpicks’, says the South Korean food ministry after videos have gone viral showing people deep-frying and eating them. #toothpick #mukbang #southkorea #c4news ♬ original sound – Channel 4 News

‘Vrlo je hrskavo’

Ministarstvo se pribojava da bi zelena boja čačkalica, napravljenih od krumpirova ili kukuruznog škroba, koji se smatraju ekološki prihvatljivima i biorazgradivima, mogla sadržavati neprovjerene tvari.

Često korištene u restoranima u Južnoj Koreji, čačkalice se također mogu koristiti kao pribor za jedenje prikladnih jela.

Žanr online videa pod nazivom “Mukbang,” koji često prikazuju ljude kako jedu prekomjerne količine hrane ili neobične delicije, popularan je u Južnoj Koreji.




“Vrlo je hrskavo”, rekao je jedan korisnik TikToka u videu, dok je grickao pohane čačkalice.

Istarska obala krcata misterioznim piramidama za koje malo tko zna čemu su služile




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.