Foto: Unsplash

Novi bizarni trend na društvenim mrežama: Ovo je drukčije od svega dosad, neki ga zovu ‘ključ uspjeha’

Autor: Zlatko Govedić

Na TikToku se pojavio novi trend pod imenom “monk mode”, što bismo mogli prevesti otprilike “redovnički režim”.

Privukao je desetke milijuna pregleda, a ljude potiče da napuste društvene medije.

Ukratko, zagovornici trenda savjetuju da se riješite svih ometanja u životu kako biste se mogli posvetiti određenom zadatku, s ciljem značajnog povećanja produktivnosti.

Ljudi diljem svijeta na nebu uočili ‘Sveti gral’: Pogledajte čudesne snimke i slike

To znači da trebate eliminirati gotovo sve što bi vas moglo navesti na odugovlačenje, a jedna od glavnih meta tog novog trenda jesu društveni mediji.

‘Trend kao brend’

Razmislite koliko vremena dnevno provodite na društvenim medijima i koliko puta ste pregledavali stvari koje vas zapravo ne zanimaju, da biste shvatili da je prošao cijeli sat.




Ako ste ikada odložili telefon i pitali se koliko biste više stvari mogli obaviti u danu da niste bili na društvenim medijima, zagovornici “monk modea” traže upravo vas.

@realimangadzhiTime to do Monk Mode

♬ original sound – Iman Gadzhi




Neki od poklonika tvrde da su promijenili svoje prehrambene navike, neki su prestali imati spolne odnose, a neki su reducirali izlaske.

Štoviše, neki pokušavaju prodati “monk mode” kao dio puta za ostvarivanje velikih financijskih dobitaka koncentriranjem na jedan zadatak i zanemarivanjem svega ostalog.

Ironična posljedica

Ironično, jedan komentator je primijetio: “Besmisleno konzumiranje društvenih medija pomoglo mi je da vidim ovaj video”.

Niger: Zapovjedništvo vojske dalo potporu puču

Drugi autori na TikToku tvrde da su dugotrajni periodi izolacije, koje taj trend zahtijeva, negativno utjecali na njih.

Dok su jedni prakticirali “redovnički režim” mjesecima, tvrdeći da im je promijenio život, drugi nisu uvjereni da je to ispravan put.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.