Foto: YouTube

Morski pas tigar napao kajakaša: Pogledajte kako izgleda sukob s predatorom iz prvog lica

Autor: H.B.

Dramatičan trenutak susreta između kajakaša i morskog psa tigra, snimljen je prije nekoliko mjeseci u blizini obale Havaja. Ribar po imenu Scott Haraguchi suočio se s izazovnim trenutkom kada je morski pas tigar pogrešno procijenio njegov kajak kao plijen. Srećom, brze reakcije i promišljeno postupanje Haraguchija omogućili su mu da se izvuče iz situacije bez ozljeda.

Video ovog neobičnog susreta objavljen je 14. svibnja na YouTube kanalu pod nazivom Hawaii Nearshore Fishing i privukao je pozornost brojnih gledatelja s više od dva milijuna pregleda. Na snimci se čuje kako muškarac koji je preživio napad morskog psa izlazi iz šoka i vrišti: “Tigar morski pas! Tigar morski pas me udario!”

Haraguchi je kasnije detaljnije opisao incident u opisu videa. Prema njegovom svjedočenju na “zavjetrinskoj strani O’ahua”, koja je dio lanca havajskih otoka i blizu glavnog grada Honolulua. Kajakaš je bio udaljen samo nekoliko kilometara od obale kad se morski pas tigar pojavio.

‘Sve se događalo brzo’

“Najprije sam čuo šištanje, podigao pogled i ugledao široku smeđu masu na boku kajaka. Prvo sam pomislio da je riječ o kornjači. Sve se dogodilo tako brzo”, opisao je Haraguchi. Također je naglasio da u tom trenutku nije bio svjestan opasnosti, ali je brzo povukao lijevu nogu iz vode u pripremi za sudar te “gurnuo glavu morskog psa s njom”. Ovaj incident predstavlja pravi primjer borbe čovjeka protiv divlje zvijeri.

Iako nije bio siguran što je potaknulo ovaj susret, Haraguchi je primijetio nešto što je izgledalo kao ranjena tuljanica nedugo nakon incidenta. Prema njegovim riječima, morski pas tigar vjerojatno je zbunio njegov kajak s ranjenim plijenom.

“Kad bih morao proći kroz to ponovno, čak i bez morskog psa, mislim da ne bih imao istu fleksibilnost. Počeo sam shvaćati što se dogodilo tek kad sam vidio video kod kuće”, zaključio je Haraguchi.




(FOTO) Muškarac snimio dlakavo dvonožno stvorenje: ‘Uvjeren sam da je to Bigfoot’




Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.