Foto: Pexels

Ljudi prestravljeni prizorima snimljenim u tijelu čovjeka: ‘Ovo će me proganjati i u snovima’

Autor: B.H.

Jedan od najfascinantnijih procesa u ljudskom tijelu svakako je trudnoća. Sve i da ne volite ili ne želite djecu, morate priznati da ima nešto nevjerojatno i moćno u tome kako se zametak razvija unutar tijela žene i pretvara se u bebu.

No, jeste li ikada vidjeli kako taj proces zapravo izgleda, odnosno kako se razvija i na koncu nastaje bebino lice. Proces je snimio BBC i njihov novinar Michael Mosley pojasnio je sve u detalje. U dokumentarcu BBC-ja, Inside the Human Body: Creation, opisuje se kako cijeli proces nastanka lica zapravo kreće od usnenog žlijeba, odnosno dijelom lica koje se nalazi između dna nosa i gornje usne.

Zašto vidimo duhove? Stručnjaci objašnjavaju da naše halucinacije nisu posve slučajne ni beznačajne!

“Stoljećima, biolozi su se pitali zašto svako lice ima ovu osobinu. Ono što sada znamo jest da je to mjesto gdje započinje slagalica ljudskog lica”, počeo je. Sekvenca potom prelazi na simulaciju razvoja bebina lica kroz određeni period vremena. Dvije rupe koje se isprva nalaze na vrhu glave, s vremenom se spuštaju, a potom formiraju u nos, a velika rupa ispod toga pretvara se u usta. Ono što na snimci isprva izgledaju kao uši, kasnije se formiraju u oči.

‘Proganjat će me u snovima’

“Uzeli smo podatke iz skeniranja embrija u razvoju kako bismo vam po prvi put mogli pokazati kako naša lica ne samo da rastu, već se slažu kao slagalica. Tri glavna dijela slagalice sastaju se u sredini vaše gornje usne, stvarajući utor koji je vaš filtrum. Cijeli ovaj nevjerojatan proces, djelići koji se spajaju kako bi proizveli ljudsko lice, događaju se u maternici u periodu od dva do tri mjeseca”, navodi se u dokumentarcu.




Snimku su pregledali milijuni ljudi, i dobar dio njih bio je dosta uznemiren ovim fascinantnim procesom. “Ovo je užasno”, “To će me lice proganjati u snovima”, “Vidio sam puno groznih stvari, a volio bih da ovo nisam vidio”, “Ovo je zaista uznemirujuće”, “Jako bizarno, ali opet i očaravajuće”, komentirali su tako oni koje je ovaj video uznemirio.

Međutim, puno je veći broj onih koji su fascinirani procesom. “Ma ovo je izvanredno, fascinantno je da ljudsko tijelo ovo može izvesti”, “Čudesna snimka”, “Biologija i priroda su uistinu čudo”, “Snimka je precool”, “Nevjerojatno mi je vidjeti kako smo nastali”, komentirali su ljudi.




Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.