Foto: YouTube

Bogataš izgradio luksuznu vilu na vrhu nebodera: Pogledajte zašto možda nikad neće ući u nju

Autor: B.M.

U indijskom gradu Benglaruu, visoki neboderi i ambiciozni arhitektonski projekti su svakodnevna i uobičajena pojava. Međutim, jedno arhitektonsko čudo nadmašuje sva ostala: na vrhu Kingfish stambenog nebodera, vlasnik je izgradio luksuznu vilu s glamuroznim popratnim sadržajima koji uključuje bazene i raskošni vrt.

Luksuzni neboder koji se sastoji od 33 kata te se proteže u visinu 122 metra, sam za sebe predstavlja svojevrsni luksuz. Međutim, šlag na torti ovog veličanstvenog zdanja zapravo predstavlja vila koja je sagrađena na samom njegovom vrhu, a prostire se na nevjerojatnih 3176 metara kvadratnih.

Ova se takozvana “nebeska” vila sastoji od dva kata, a uz već spomenute bazene i vrt, ima i heliodrom, vidikovac, spa salon, vinski podrum te dvoranu za vježbanje. Procjenjuje se da vrijednost ove raskošne vile iznosi oko 20 milijuna dolara, a dizajnirana je posebno za Vijaya Mallyu, poznatog i kontroverznog indijskog biznismena.

Vlasnik koji neće uživati u raskoši svog doma

Činjenica da je ovakva ekstravagantna nekretnina izgrađena kao samostalna jedinica na vrhu luksuznog nebodera je intrigantna i neobična sama za sebe, a uzme li se u obzir činjenica da njezin vlasnik možda nikad neće moći boraviti u njoj je još intrigantnija i kontroverznija.

Mally se obogatio na biznisu prodaje alkoholnih pića, a riječ je o popularnom brendu Kingfisher. Bio je poznat po svom raskošnom i luksuznom stilu života sve dok 2016. godine nije prebjegao u Veliku Britaniju zbog optužbi za prijevaru. Naime, prema Financial Timesu, nije platio dugove veće od milijardu dolara. Nažalost, takvim razvojem događaja nebeska je vila ostala nedovršena.




Indija je pokušala nekoliko puta izručiti milijardera, ali su dosada svi pokušaji bili neuspješni. S.S. Naganand, viši savjetnik koji predstavlja konzorcij zajmodavaca, objasnio je za Poolmagazine pravne implikacije vezane uz Mallyinu imovinu: “Prema Zakonu o pranju novca, osuda će rezultirati oduzimanjem imovine od strane vlade. Ako se ne dokaže pranje novca, dug ostaje, a sudbina ove imovine je da će banke pokušati naplatiti svoja dugovanja. Uložit će se usklađeni napori da se rasprodaju i povrate dugovi, pri čemu će se sav prihod od prodaje rasporediti na njegove nepodmirene obveze. Sve što ostane, ako uopće ostane, bit će mu vraćeno”.

Sjećate li se Dine Mehmeda Mujkića iz ‘Lud, zbunjen, normalan’: Evo gdje je danas i čime se bavi




Zasada, sudbina ovog glamuroznog zdanja ostaje velika nepoznanica. Ipak, ovo arhitektonsko čudo će zasigurno ostati tema o kojoj će se voditi brojne rasprave i polemike, a njegova ekstravagantnost uvijek privlačiti poglede brojnih znatiželjnika i prolaznika.

Autor:B.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.