Foto: Antonio Balic / CROPIX

Već dugo kruži jedna informacija o Goranu Karanu, ali menadžerica tvrdi: ‘To nema veze s istinom’

Autor: I.D.

Pjevač Goran Karan 2000. godine predstavljao je Hrvatsku Eurosongu s pjesmom “Kad zaspu anđeli”, a prije i nakon toga ovaj je pjevač bio glavna senzacija, osobito među ženskim spolom. Iako se malo zna o njegovoj povijesti, poznato je da je rođen u Beogradu, no spekulacije vezane za njegovo prezime mnoge je zaintrigiralo.

Naime, pisali smo da je pravo prezime Gorana Karana zapravo Vlaisavljević, međutim njegova menadžerica nam je to demantirala. “Apsolutno nema nikoga u obitelji tko se tako zove i on je 2. travnja 1964. godine odmah bio Goran Karan. To nema veze s istinom, da je nema se tu što kriti ili tajiti”, otkrila nam je Karanova menadžerica.

Podsjetimo, pjevač je tako jednom prilikom gostovao u Atma podcastu kod Ines Žižić gdje je otkrio nepoznate detalje o svome životu. Govorio je o duhovnosti, vegetarijanstvu i podijelio je nekoliko priča iz prošlosti. “Kao mlađi sam znao popiti i to dobro, ali me nitko nije vodio doma. Ono što sam kemijski dobro reagirao na alkohol, to ne znači da to tako treba. Govorio sam sebi, čime se ja želim baviti, biti profesionalni pjevač”, priča Karan, koji je u jednom trenutku karijere odlučio da se ne može profesionalno baviti pjevanjem ako će svoj talent “utapati” u alkoholu.

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

‘Trebaš znati koji si ti’

“Sebi sam rekao da ne mogu jedno i drugo. Ljudima sam govorio da sam s posebnim potrebama jer ne mogu piti i pjevati. Nažalost nisam osoba koja je imala mjeru. Oliver je na primjer imao mjeru, ali ja ne mogu to. Trebaš znati koji si ti. Ja sam plaćen da emotivno prodrmam publiku. Ja guštam pjevati, nije to Bog zna što, ali dam što imam”, otkrio je skromni Goran.

Naime, rijetki znaju da je Goran vegeterijanac čak 31 godinu. “Ovoliko mogu reći o tome, svaka ljudska osoba ima u jednom trenutku razvoj iznad potencijala životinja i biljaka. I u stanju smo razgovarati o stvarima koje su van našeg opažajnog iskustva i rješavati apstraktne probleme. To je u slučaju da nastavimo rast do kapaciteta kojega imamo. Opasnost se pojavila kada se odjednom javila potreba da se duhovnost odbaci. Govoriti da nešto jest ili nije, bez da si uložio svoju volju u to da iskreno saznaš što jest, a što nije – je prejudiciranje. To ne vodi nikamo nego da zadovoljimo svoj um. Nema rasta jer očito ti sve već znaš”, filozofski je objasnio Karan.

Goran Karan nakon razvoda bio slomljen: Domaći slavuj iza sebe ima burnu prošlost




“31 godinu sam vegetarijanac. Vidi se taj neki benefit toga svega skupa. Lijepo je moći, ako ti se da”, poručio je Karan. “Biti vegetarijanac je za mene jedna od životnih odluka kojom sam jasno odredio svoj odnos sa sobom i sa svijetom oko sebe. Nekoliko je valjanih razloga zašto sam se odlučio za tu vrstu prehrane: od lakšeg održavanja zdravstvenog stanja, preko samodiscipline, pa sve do etike življenja”, objasnio je jednom prilikom Goran.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.