Piletina na brazilski: Oduševite goste sočnim i aromatičnim krilcima

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Piletina na brazilski iznenadit će vas divnom aromom, ali i sočnim i mekanim mesom. Potrebno vam je nekoliko jednostavnih sastojaka i vrlo malo iskustva u kuhinji, stoga je ovaj recept idealan za početnike.

Sastojci:

10 pilećih krila
6 češanja češnjaka, sitno nasjeckanih
2 žličice soli
1 žličica papra
¼ šalice soka od limete (60 ml)
1 šalica brašna (125 g)
ulje za prženje

Priprema:

Pomiješajte pileća krilca s češnjakom, solju, paprom i sokom od limete u zdjeli dok se ravnomjerno ne oblože. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak otprilike sat vremena. Svako pileće krilce umočite u brašno i otresite višak. Zagrijte ulje na srednjoj vatri u velikom loncu ili dubokoj tavi. Pržite piletinu u vrućem ulju dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Izvadite je iz ulja i stavite na papirnati ručnik da upije višak ulja. Poslužite toplo kao prilog uz rižu i salatu.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.