
Rižoto s gljivama: Omiljeni plodovi jeseni na tanjuru
Kremu vam nikad nije bio problem napraviti, a i volite sami spajati okuse, no biskvit nije nikad onako mekan i podatan kakav bi trebao biti? Ne kupujte više nikad gotove biskvite, slijedite ovih 8 koraka u kojima je sve objašnjeno i napravite biskvit kakvim bi se ponosili i profesionalci! Potrebno je svega pet sastojaka.
Sastojci:
75 g brašna
75 g gustina (škrobnog brašna)
5 jaja
150 g šećera
prstohvat soli
Priprema:
U duboku zdjelu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući mikserom. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta, kremasta i glatka.
Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom žlicom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.
Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu širine 24 cm.
Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate žlicom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.
Lopaticom za kreme poravnajte površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ? Pecite oko 40 minuta.
Nikako ne otvarajte pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan.
Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako da ga probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica je suha.
Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvit tankim dugačkim nožem.
Nadjev iz torte u nastavku može vam poslužiti kao ideja za tortu uz ovaj sjajan biskvit.
Krem torta gotova za 10 minuta! Nema kuhanja, pečenja ni prljanja suđa!
Rižoto s gljivama: Omiljeni plodovi jeseni na tanjuru
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina