Pinterest

Krem torta gotova za 10 minuta! Nema kuhanja, pečenja ni prljanja suđa!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kod pripreme ove slastice, isprljat ćete svega dvije posude i dvije žlice.

Sastojci:

  • 500 g sira Mascarpone (ili nekog drugog neslanog)
  • 400 ml hladnog slatkog vrhnja
  • 160 g kreme od čokolade (za mazanje)
  • 160 g bijele kreme
  • 360 g keksa Petit Beurre
  • čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema:

Umutite hladno slatko vrhnje, dodajte sir i sve sjedinite. Podijelite na dva dijela, pa u jedan dio dodajte crnu, a u drugu bijelu kremu.

Keks umočite u vodu, mlijeko ili sok pa poredajte jedan red na dno dubljeg pleha. Nanesite polovicu bijelog nadjeva pa još jedan red natopljenog keksa pa polovicu crnog nadjeva.


Ponovite postupak s ostatkom materijala. Završite crnim nadjevom i odozgo pospite čokoladnim mrvicama.

Neka se hladi u hladnjaku barem 3 sata, no još je bolje da odstoji cijelu noć. Ako vam se baš žuri, stavite tortu u zamrzivač na sat vremena.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.