Screenshot

PALAČINKE KAKVE PRIJE NISTE PROBALI: Vaši klinci će ih obožavati!

Autor: Dnevno.hr

Palačinke mogu biti slane i slatke, a mi danas donosimo recept za one punjene šunkom i sirom, a još su ih pohane

Sastojci (8 osoba)

2-3 jaja

malo soli, šećera
1 l mlijeka
1 dcl mineralne vode
glatko brašno po potrebi

Za punjenje:

1/2 kg šunke za pizzu
30 dag sira gaude
1 čaša kiseloga vrhnja

Za pohanje:
3 jaja
sol
15 dag glatkog brašna
oko 20-30 dag krušnih mrvica




Priprema

1. Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu kako ih inače radite. Ispecite ih i ohladite. Na sredinu palačinke staviti šnitu šunke, pa je premažite žličicom kiseloga vrhnja, a gore stavite deblji komad sira. Lijepo rasporedite da cijela palačinka ima narezak i nadjev te da nije suha.

2.Kod rolanja prvo uvijete krajeve sa strane, pa onda zarolajte. Tako nadjev prilikom pečenja neće curiti van, a nisu vam potrebne ni čačkalice. Kad ih zarolate, pohajte ih na uobičajen način.




3. Pržite ih na vrućem ulju, ne prevrućem da ne izgore izvana. Ne treba im dugo, tek toliko da se sir unutra rastopi, a palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu. Poslužiti uz salatu i tartar.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.